17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

H Brembo αγόρασε μετοχές της Pirelli

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Brembo ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να αγοράσει μερίδιο 2,43% των μετοχών της Pirelli, το οποίο κατέχει άμεσα και έμμεσα μέσω της μητρικής της εταιρείας Nuova FourB, χαρακτηρίζοντας την προσέγγιση ως “μη κερδοσκοπική και μακροπρόθεσμη”, ενώ αναφέρει ότι έκανε την κίνηση “αυτόνομα”.

Οι μετοχές της Pirelli βρίσκονται κοντά στη χαμηλότερη τιμή τους από τότε που ο κατασκευαστής ελαστικών μπήκε ξανά στο χρηματιστήριο το 2017. Μια πηγή κοντά στο θέμα είπε ότι η Brembo αγόρασε το μερίδιο χωρίς να ενημερώσει την Pirelli ή τους μετόχους της, με την αξία της μετοχής της Pirelli να έχει μειωθεί κατά περίπου 40% μέχρι στιγμής φέτος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pirelli, Marco Tronchetti Provera, δήλωσε ότι οι αυξήσεις των μεριδίων από τους υφιστάμενους μετόχους και η άφιξη νέων μετόχων, όπως η Brembo, σε μια εποχή που η κρίση χτυπά την αγορά, επιβεβαιώνει ότι η εταιρία του είχε κάνει καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια, καθώς και ότι είναι σταθερή.

Η Pirelli δήλωσε επίσης ότι είχε εξασφαλίσει μια νέα πενταετή χρηματοδότηση ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία θα χρησιμοποιήσει κυρίως για την αποπληρωμή του υπάρχοντος χρέους της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό