14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

H Aston Martin Valhalla έχει 950 ίππους και DNA από Φόρμουλα 1

Ειδήσεις Ελλάδα

Επίσημη πρεμιέρα για τη Valhalla, τη μικρή και πιο προσιτή αδερφή της Valkyrie, που διαθέτει επίσης στοιχεία από τη Φόρμουλα 1 και τιμή που προσεγγίζει αυτήν των hypercars.
Ο κινητήρας της προέρχεται από την AMG και πιο συγκεκριμένα από την AMG GT Black Series. Πρόκειται δηλαδή για τον flat plane V8 των 4.000 κυβικών, ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που είναι τοποθετημένοι και στους δύο άξονες, με αποτέλεσμα η συνδυαστική απόδοση να φτάνει τους 950 ίππους.

Κινητήριοι τροχοί μπορούν ενίοτε να είναι μόνο οι πίσω, το κιβώτιο είναι αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις, υπάρχει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ, ενώ η κίνηση προς τα πίσω εξασφαλίζεται από τον ένα ηλεκτροκινητήρα.
Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας είναι αυτός που λειτουργεί έως τα 130 χλμ./ ώρα και μέχρι και για περίπου 15 χιλιόμετρα, κάτι που βοηθά προκειμένου οι εκπομπές CO2 της Valhalla να πέσουν κάτω από τα 200 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Η σχεδίαση και το αεροδυναμικό πακέτο της Valhalla παραπέμπουν άμεσα στη Valkyrie, η ανάρτηση είναι και εδώ με pushrods, το βάρος της κενή είναι κάτω από 1.550 κιλά, ενώ στα 241 χλμ./ ώρα η κάθετη αεροδυναμική δύναμη είναι της τάξης των 600 κιλών.

Η διάρκει του 0-100 είναι μόλις 2,5 δεύτερα, η τελική φτάνει τα 330 χλμ./ώρα, ενώ η Aston Martin θα ήθελε πολύ ν επιτευχθεί ένα 6:30 στο γύρο του Nürburgring. Να είναι δηλαδή 13,0 ολόκληρα δεύτερα πιο γρήγορη από την Mercedes-AMG GT Black Series.  
Οι πρώτες Aston Martin Valhalla θα παραδοθούν το 2023 και η τιμή τους θα είναι περίπου 700.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό