18.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

H Apple ψάχνει να βρει το «next big thing» της – Θα είναι αυτό ένα οικιακό ρομπότ;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple εξετάζει διάφορα project «προσωπικής ρομποτικής» σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει το «next big thing» της, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Ένα από αυτά τα project λέγεται ότι είναι ένα “κινούμενο ρομπότ” που θα “ακολουθεί τους χρήστες στα σπίτια τους”, ενώ ένα άλλο είναι μια “προηγμένη επιτραπέζια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιεί ρομποτική για να μετακινεί μια οθόνη”.

Μηχανικοί της Apple εξερευνούν ένα κινούμενο ρομπότ που μπορεί να ακολουθεί τους χρήστες στα σπίτια τους, είπαν άτομα, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το project είναι ιδιωτικό. Ο κατασκευαστής iPhone έχει επίσης αναπτύξει μια προηγμένη επιτραπέζια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιεί ρομποτική για να μετακινεί μια οθόνη, είπαν.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η έρευνα για τη ρομποτική διεκπεραιώνεται από το τμήμα μηχανικής hardware της Apple, μαζί με την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης και machine learning. Τα project λέγεται ότι βρίσκονται σε πολύ πρώιμα στάδια έρευνας και μπορεί να μην κυκλοφορήσουν και ποτέ.

Η Apple διερευνά τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθούσαν τα ρομπότ «να πλοηγούνται σε ακατάστατους χώρους μέσα στα σπίτια των ανθρώπων», σύμφωνα με τον Gurman. Είπε ότι η Apple είχε έναν υψηλό στόχο να καταφέρει τα ρομπότ να μπορούν να «χειρίζονται δουλειές, όπως το καθάρισμα πιάτων σε νεροχύτη», αλλά πρόσθεσε ότι αυτό το κατόρθωμα είναι απίθανο αυτή τη δεκαετία λόγω «εξαιρετικά δύσκολων προκλήσεων μηχανικής».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό