19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

H Apple θα επιτρέψει τις επισκευές με μεταχειρισμένα γνήσια ανταλλακτικά – Η αρχή θα γίνει με το iPhone 15

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple ανακοίνωσε ότι οι πελάτες και τα ανεξάρτητα συνεργεία επισκευής θα μπορούν να χρησιμοποιούν μεταχειρισμένα γνήσια ανταλλακτικά Apple στις επισκευές από αργότερα φέτος.

Η Apple είπε στην Washington Post ότι η νέα πολιτική θα ισχύει αρχικά για ανταλλακτικά για μοντέλα iPhone 15 και μετά, συμπεριλαμβανομένων οθονών, μπαταριών και καμερών. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Apple, η πολιτική θα επεκταθεί τελικά στους χρησιμοποιούμενους βιομετρικούς αισθητήρες για Face ID και Touch ID. Η διαδικασία “σύζευξης” υφιστάμενων ανταλλακτικών της Apple θα επιβεβαιώσει εάν ένα χρησιμοποιημένο ανταλλακτικό είναι γνήσιο ή όχι.

Το φθινόπωρο, η Apple λέει ότι η βαθμονόμηση τόσο για νέα όσο και για μεταχειρισμένα γνήσια ανταλλακτικά Apple θα πραγματοποιηθεί στη συσκευή μετά την εγκατάσταση του εξαρτήματος. Εάν έχει επισκευαστεί ένα iPhone, εμφανίζεται μια ενότητα “Ανταλλακτικά και Ιστορικό σέρβις” στην εφαρμογή Ρυθμίσεις κάτω από τα Γενικά → Πληροφορίες και η Apple λέει ότι θα επεκτείνει αυτήν την ενότητα για να δείξει εάν ένα γνήσιο ανταλλακτικό είναι καινούργιο ή χρησιμοποιημένο.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ότι οι πελάτες και οι πάροχοι υπηρεσιών δεν θα χρειάζεται πλέον να παρέχουν τον σειριακό αριθμό μιας συσκευής όταν παραγγέλνουν ανταλλακτικά από το κατάστημα επισκευής self-service της για επισκευές που δεν περιλαμβάνουν αντικατάσταση της λογικής πλακέτας.

Προκειμένου να αποτρέψει τα κλεμμένα iPhone από το να αποσυναρμολογηθούν για ανταλλακτικά, η Apple είπε ότι θα επεκτείνει τη δυνατότητα ασφαλείας Activation Lock στα εξαρτήματα iPhone:

Η Apple θα επεκτείνει επίσης τη δημοφιλή λειτουργία Κλείδωμα ενεργοποίησης σε ανταλλακτικά iPhone, προκειμένου να αποτρέψει τα κλεμμένα iPhone από το να αποσυναρμολογηθούν για ανταλλακτικά. Κατόπιν αιτήματος πελατών και αξιωματούχων επιβολής του νόμου, η λειτουργία σχεδιάστηκε για να περιορίσει την κλοπή iPhone εμποδίζοντας την επανενεργοποίηση ενός χαμένου ή κλεμμένου iPhone. Εάν μια συσκευή υπό επισκευή εντοπίσει ότι ένα υποστηριζόμενο εξάρτημα ελήφθη από άλλη συσκευή με ενεργοποιημένο το Κλείδωμα ενεργοποίησης ή τη λειτουργία απώλειας, οι δυνατότητες βαθμονόμησης για αυτό το εξάρτημα θα περιοριστούν.

Ο επικεφαλής μηχανικής υλικού της Apple, John Ternus, δήλωσε ότι η νέα πολιτική θα είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών:

Τα τελευταία δύο χρόνια, ομάδες σε όλη την Apple καινοτομούν στον σχεδιασμό και την κατασκευή προϊόντων για να υποστηρίξουν επισκευές με μεταχειρισμένα εξαρτήματα Apple που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ασφάλεια ή το απόρρητο των χρηστών. Με αυτήν την τελευταία επέκταση του προγράμματος επισκευής μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που προσθέτουμε ακόμη περισσότερες επιλογές και ευκολία στους πελάτες μας, συμβάλλοντας παράλληλα στην παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων μας και των εξαρτημάτων τους.

Η Apple είπε ότι η πολιτική θα ισχύει για μελλοντικά μοντέλα iPhone.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό