19.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

H Apple ετοιμάζει μεγάλη οθόνη iPad/Mac που μετατρέπεται σε smart display

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στο iOS 17 ονομάζεται StandBy και μετατρέπει τα συμβατά iPhone σε smart display όταν η συσκευή φορτίζεται και είναι τοποθετημένη σε οριζόντιο προσανατολισμό. Η οθόνη θα προβάλλει την ώρα και τον καιρό και θα δίνονται πολλές επιλογές ρολογιών και widgets για να διαλέξει κανείς. Ακόμα, θα υποστηρίζει Smart Stack widgets, μια συλλογή γραφικών στοιχείων που εμφανίζονται αυτόματα με βάση την τοποθεσία, τη δραστηριότητα ή την ώρα.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple εργάζεται σε μια οθόνη μεγάλου μεγέθους που θα τροφοδοτείται από ένα τσιπ της σειράς Α και μια στοίβα λογισμικού. Αυτό θα του επέτρεπε να παρέχει ορισμένες δυνατότητες όταν δεν είναι συνδεδεμένο σε Mac και χρησιμοποιείται μόνο του. Θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί μια λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης μετατρέποντας την οθόνη σε μια τεράστια smart display παρόμοια με τη λειτουργία StandBy του iOS 17. Μια smart display είναι ουσιαστικά ένα έξυπνο ηχείο όπως το Amazon Echo, αλλά με οθόνη για παρακολούθηση περιεχομένου βίντεο ή προβολή βιντεοκλήσεων.

Αυτή τη στιγμή, η Apple προσφέρει μια οθόνη 5K Studio 27 ιντσών σχεδιασμένη για καταναλωτές. Η οθόνη τροφοδοτείται από το A13 Bionic, το ίδιο τσιπ που βρίσκεται στη σειρά iPhone 11. Η οθόνη Studio συνοδεύεται από κάμερα Ultra-Wide 12MP με οπτικό πεδίο 122° και διάφραγμα f/2,4. Υποστηρίζει επίσης το Siri.

Μια νέα οθόνη Studio με δυνατότητα μετατροπής σε smart display σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης πιθανότατα δεν θα είναι κάτι που θα βλέπαμε να παρουσιάζεται φέτος, σύμφωνα με τον Gurman. Αντίθετα, ένα τέτοιο προϊόν θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο το επόμενο έτος το νωρίτερο, συμπληρώνει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό