23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

H Apple εργάζεται εντατικά στην ανάπτυξη δικτύου 6G

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple φέρεται να εργάζεται πολύ εντατικά για την εφαρμογή κινητής συνδεσιμότητας 6G στις συσκευές της, σύμφωνα με τον αναλυτή Mark Gurman του Bloomberg.

Στην τελευταία έκδοση του δελτίου του “Power On”, ο Gurman εξήγησε ότι η Apple στρέφει όλο και περισσότερο την προσοχή της στο 6G, ακόμη και μέσα από τις ευρέως αναφερόμενες δυσκολίες στην ανάπτυξη ενός δικού της modem 5G.

Ήταν το 2021 όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες πολύ συγκεκριμένες λίστες θέσεων εργασίας της Apple με αναφορά στο 6G. Τώρα, μια άλλη θέση εργασίας για έναν Modem Systems Software Architect εμφανίστηκε στον ιστότοπο της εταιρείας που αναζητά ένα άτομο να “συντονίσει το σχεδιασμό και τη μοντελοποίηση μιας αρχιτεκτονικής αναφοράς 6G”. Η “αρχιτεκτονική αναφοράς” αναφέρεται σε ένα στανταρτοποιημένο μοντέλο ή πλαίσιο, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστημάτων και λύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, μια αρχιτεκτονική αναφοράς για το 6G θα περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες, προδιαγραφές, και μεθοδολογίες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη δημιουργία δικτύων και συσκευών συμβατών με την τεχνολογία 6G.

Ο Gurman λέει ότι αυτή η αναγγελία είναι μέρος της αυξανόμενης ενεργητικότητας της εταιρείας να προσλάβει μηχανικούς για την ανάπτυξη τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας 6G.

Οι πάροχοι εργάζονται ήδη για δικτύωση 6G επόμενης γενιάς. Στα τέλη του 2020, η Apple εντάχθηκε στο Next G Alliance, έναν βιομηχανικό όμιλο που ιδρύθηκε από την Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS) που επιδιώκει να «προωθήσει την ηγετική θέση στην τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας της Βόρειας Αμερικής στο 6G και πέρα ​​κατά την επόμενη δεκαετία, χτίζοντας παράλληλα τη μακρόχρονη εξέλιξη του 5G.”

Ορισμένοι αναλυτές λένε ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να επιτρέψει ταχύτητες πάνω από 100 φορές μεγαλύτερες από το 5G. Το 6G δεν αναμένεται να εμφανιστεί στις συσκευές της αγοράς μέχρι περίπου το 2030.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό