16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

H Alpine F1 καρατόμησε τους δύο διευθυντές της, Ζαφνάουερ και Περμέιν

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαφωνώντας με το “πρόγραμμα 100 αγώνων για την επιστροφή στις νίκες” του διευθυντή της Οτμάρ Ζαφνάουερ, η Alpine ανακοίνωσε την αποχώρηση από τον Ένστοουν του Αμερικανο-Ρουμάνου, καθώς και του διαχρονικού αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας Άλαν Περμέιν.

Ο Οτμάρ Ζαφνάουερ ανέλαβε πριν από μόλις 18 μήνες τη θέση του διευθυντή της Alpine F1, ερχόμενος από τη Racing Point / Aston Martin F1, αλλά σήμερα (28/7) η συνεργασία του με τη γαλλική εταιρεία έφτασε σε άδοξο τέλος – καθώς ανακοινώθηκε η αποδέσμευση από την ομάδα τόσο του ίδιου όσο και του αγωνιστικού διευθυντή Άλαν Περμέιν.

Οι δύο διοικητές της ομάδας του Ένστοουν παραμένουν στις θέσεις τους για το GP Βελγίου αυτού του τριημέρου, αλλά μετά το τέλος του αγώνα του Σπα θα αποχωρήσουν – ενόψει του καλοκαιρινού διαλείμματος ενός μήνα του σπορ. Τα καθήκοντα του Ζαφνάουερ θα αναλάβει προσωρινά ο αντιπρόεδρος της Alpine Motorsport Μπρούνο Φαμέν, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής της Renault F1 στο Βιρύ.

Αντίθετα με τον Ζαφνάουερ, όμως, ο Άλαν Περμέιν είναι ένας από τους πλέον εμβληματικούς ανθρώπους της ομάδας του Ένστοουν – από τότε που ονομαζόταν Benetton, και έπειτα Renault, Lotus, ξανά Renault και τώρα Alpine.

Βρίσκεται στο βρετανικό εργοστάσιο, σε διάφορες θέσεις, τα τελευταία 34 χρόνια, από το 1989 που προσελήφθη ως ηλεκτρολόγος-μηχανικός της Benetton, έχει κερδίσει πρωταθλήματα με τους Μίκαελ Σουμάχερ και Φερνάντο Αλόνσο, και τώρα τη θέση του θα πάρει ο διευθυντής της Ακαδημίας νέων οδηγών της Alpine Ζουλιέν Ρους.

Οι αλλαγές στη διοίκηση της ομάδας έρχονται σε συνέχεια των ευρύτερων αλλαγών στην Alpine – συμπεριλαμβανομένου και του τομέα αυτοκινήτων- από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Renault, Λούκα ντε Μέο. Στο κλίμα αυτό, πριν από λίγες μέρες και ο Λορέν Ροσί έχασε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής εταιρείας.

Ο Ζαφνάουερ είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του GP Ουγγαρίας, την πίστη του ότι ο Ντε Μέο θα εμπιστευτεί το πρόγραμμα 100 αγώνων που είχε θεσπίσει ο πρώτος για την επιστροφή της Alpine/Renault στην κορυφή της F1.

“Νομίζω ότι έχουμε κάνει 30-κάτι αγώνες ήδη, και μας απομένουν περίπου τρία χρόνια για να αρχίσουμε ξανά να κερδίζουμε” είπε ο Ρουμανό-Αμερικανός, σε μια σεζόν που οι βασικοί αντίπαλοι της Alpine F1 -Aston Martin και McLaren- με ριζικούς ανασχεδιασμούς των μονοθεσίων του άλλαξαν τις τύχες τους μέσα σε λίγους μήνες.

Πέραν των Ζαφνάουερ και Περμέιν, στο τέλος του χρόνου θα αποχωρήσει από την Alpine F1 και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Πατ Φράι. Ωστόσο, αυτή ήταν μια απόφαση που έλαβε ο ίδιος ο Βρετανός, προκειμένου να μετακομίσει στη Williams από τις αρχές του 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό