18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

H Adidas αφαιρεί το «44» από την φανέλα της Γερμανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια πρωτοφανή κίνηση που δείχνει ότι ο όμιλος της Adidas, είναι ενεργά κατά της βίας και της ξενοφοβίας, προέβη η Γερμανική πολυεθνική, με το «στοπ» που βάζει στις εμφανίσεις της Εθνικής ομάδας με το νούμερο «44» στην πλάτη, γιατί παραπέμπει στο σήμα της… SS.

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε και ο εκπρόσωπος της Adidas, τυχόν εθνοσοσιαλιστικοί παράγοντες είναι εκτός από την ιδεολογία της εταιρίας, ενώ ακόμη έκανε λόγω για την δουλειά που οι ίδιοι πράττουν στην προώθηση της διαφορετικότητας. Χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Adidas δήλωσε: «Θα μπλοκάρουμε τον αριθμό 44 το συντομότερο δυνατό. Άνθρωποι από περίπου 100 χώρες εργάζονται στην Adidas, η εταιρεία μας υποστηρίζει την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης και, ως εταιρεία, εκστρατεύουμε ενεργά κατά της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού, της βίας και το μίσος».

Έχει γίνει γνωστό, εδώ και λίγο καιρό η λήξη της συνεργασίας της Adidas με την ομοσπονδία του ποδοσφαίρου της χώρας, μετά μάλιστα από 70 χρόνια, μια πολύ μεγάλη σε διάρκεια συνεργασία. Η Nike λοιπόν, θα είναι η νέα εταιρία στην ενδυμασία, αλλά η Γερμανική εταιρία, πριν λήξει το σχετικό συμβόλαιο ανάμεσά τους, έκανε την διαφορά σε ένα ζήτημα. 

Η αγωνιστική εμφάνιση της χώρας της Γερμανίας, με την γραμματοσειρά όπου κατέχει στην πίσω όψη της, το χρώμα αλλά και το πως είναι δομημένη όταν σε αυτή, αναγράφεται ο αριθμός «44», παραπέμπει στο σύμβολο των SS, την εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση. Για αυτό λοιπόν, η απόφαση για να απομακρυνθεί ήρθε πάραυτα και άμεσα από τους ανθρώπους της εταιρίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό