18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

H «φθηνότερη καμπάνια μάρκετινγκ όλων των εποχών»- Πόσο στοίχισαν τα πρόστιμα για την πινακίδα «X» από τα γραφεία του Twitter

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Έλον Μασκ αντιμετώπισε μία αναποδιά στην προσπάθειά του να αλλάξει την οπτική ταυτότητα του Twitter, που πλέον ονομάζεται X και έχει για σήμερα ένα X αντί για το κλασικό μπλε πουλί με το οποίο έχει ταυτιστεί η πλατφόρμα.

Αλλάζοντας το σήμα, ο Μασκ επέλεξε να τοποθετήσει μία τεράστια, εκτυφλωτική πινακίδα στην έδρα της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο κάνοντας σαφές σε όλους ότι έχει αλλάξει η οπτική ταυτότητα της εταιρείας.

Μάλλον όμως το παράκανε ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων από τους γείτονες που διαμαρτυρήθηκαν για τον έντονα ενοχλητικό φωτισμό. Μέσα σε δύο μέρες, το τμήμα επιθεώρησης κτιρίων του Σαν Φρανσίσκο κατέγραψε 24 καταγγελίες σχετικά με ανησυχίες για την σταθερότητά της και τον έντονο φωτισμό για όσου ζουν κοντά. Τελικά η πινακίδα αφαιρέθηκε τρεις ημέρες μετά την εγκατάστασή της.

Imagine no more. This is my life now. https://t.co/k5QfAm8yuG pic.twitter.com/e7ECCM2NUD

— Christopher J. Beale (@realchrisjbeale) July 29, 2023

Οι αρχές της πόλης είπαν ότι προσπάθησαν να επιθεωρήσουν την πινακίδα, αλλά η εταιρεία Χ τους αρνήθηκε την πρόσβαση στο κτίριο. Πάντως, όπως δήλωσε στη συνέχεια στο Insider το τμήμα επιθεώρησης κτιρίων του Σαν Φρανσίσκο, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό 1355 Market Street θα χρεωθεί με τα πρόστιμα για την απουσία σχετικής άδειας για την τοποθέτηση της πινακίδας.

Τα πρόστιμα αυτά ανήλθαν συνολικά στα 4.447 δολάρια, σύμφωνα με το Chronicle:

761 δολάρια για την οικοδομική άδεια για την αφαίρεση της πινακίδας,1.580 δολάρια για τα τέλη επιβολής του Τμήματος Σχεδιασμού, και2.106 δολάρια για τα τέλη επιβολής του Τμήματος Επιθεώρησης Κτιρίων.

Σχολιάζοντας τα πρόστιμα σε ανάρτησή του, ο Μασκ έκανε λόγο για τη «φθηνότερη καμπάνια μάρκετινγκ όλων των εποχών». Δημοσίευσε επίσης ένα gif του Αλ Πατσίνο από την ταινία «Scarface» να καπνίζει ένα πούρο.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό