23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

H τουριστική «άνθηση» της Αθήνας και το δίλημμα του Airbnb – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Ειδήσεις Ελλάδα

Με σπασμένα τα φρένα συνεχίζει η τουριστική άνοδος της Αθήνας

Ικανοποίηση επικρατεί στην αγορά για την πορεία της τουριστικής κίνησης στην πρωτεύουσα.

Ο Ιανουάριος ξεκίνησε… με το δεξί, με τις πληρότητες στα καταλύματα Airbnb να διαμορφώνονται στα επίπεδα του 80% με 90%.

Ανάλογη είναι η εικόνα και τον Φεβρουάριο, ενώ όλα δείχνουν πως η ανοδική πορεία θα διατηρηθεί –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και τους επόμενους μήνες.

«Για πρώτη φορά η Αθήνα δεν σταμάτησε να δουλεύει. Είχαμε κρατήσεις όλο το Χειμώνα ακόμη και τον Δεκέμβριο σε καλά επίπεδα», σημειώνουν κύκλοι της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Μια απλή ματιά στο κέντρο αρκεί για να πεισθεί και ο πλέον δύσπιστος…

Οι περιοχές που βρίσκονται πέριξ της Ακρόπολης (βλ. Κουκάκι, Θησείο) έως τον Νέο Κόσμο, το Μέτς και την Καλλιθέα βρίσκονται στο επίκεντρο της ζήτησης.

Καταλυτικό ρόλο παίζουν οι ανταγωνιστικές τιμές, αλλά και οι καιρικές συνθήκες που ευνοούν τις διακοπές τύπου City Break (του Σαββατοκύριακου).

Πολλοί είναι οι ευρωπαίοι που πλέον επισκέπτονται την πρωτεύουσα για ολιγοήμερες διακοπές και δεν την βλέπουν ως ενδιάμεσο σταθμό για τα νησιά.

… και ο στόχος των 10 εκατ. τουριστών

Παράγοντες από τον χώρο της βραχυχρόνιας μίσθωσης υπογραμμίζουν πως η τουριστική δυναμική που έχει αναπτύξει η Αθήνα την έχει βάλει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη.

Ο στόχος των 10 εκατ. επισκεπτών φαντάζει πλέον εφικτός, όταν πριν από μερικά χρόνια… ακούγονταν περισσότερο «σαν όνειρο θερινής νυκτός».

Οι υποδομές που κάποτε απουσίαζαν αρχίζουν σταδιακά να δημιουργούνται, δίνοντας την ευκαιρία στους επαγγελματίες να προσφέρουν σύνθετα και ανταγωνιστικά πακέτα φιλοξενίας.

«Υπάρχουν σχετικά καλές συγκοινωνίες με την επέκταση του ΜΕΤΡΟ, υπάρχουν περισσότεροι χώροι πολιτισμού και αρκετές λύσεις εστίασης», σημειώνουν άνθρωποι του χώρου.

Κρίσιμη είναι η συμβολή και του αεροδρομίου, με όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να βάζουν νέες γραμμές και δρομολόγια.

Το ερώτημα που θέτουν οι επαγγελματίες είναι κατά πόσον μπορούμε να συντηρήσουμε και να μεγαλώσουμε τη δυναμική προς όφελος των επιχειρήσεων και των εισοδημάτων των πολιτών…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό