16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

H πρόβλεψη της μετεωρολόγου του flash.gr Ελίνας Καρέτσου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο, σε όλη σχεδόν τη χώρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια, που στη συνέχεια θα επεκταθούν και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών αναμένονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία.

Σταδιακά και προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα και κατά τόπους αυξημένες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί-νοτιοδυτικοί και ισχυροί φτάνοντας τα 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια κατά 4 με 5 βαθμούς Κελσίου και θα φθάσει τους 18 με 24 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη τοπικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι, ωστόσο, θα υπάρχουν και διαστήματα με μερική ηλιοφάνεια και χωρίς φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά και 8 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 4 έως 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα και κατά τόπους ισχυρές, ωστόσο τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ και από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 έως 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό