20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

H Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο στο όποιο ενεργειακό εμπάργκο

Ειδήσεις Ελλάδα

H Ουγγαρία θα ασκούσε βέτο στην όποια ευρωπαϊκή πρόταση οδηγεί σε περιορισμό των εισαγωγών ενέργειας από τη Ρωσία. Αυτό υποστήριξε τουλάχιστον κυβερνητικός αξιωματούχος της χώρας. 

Μιλώντας στο HirTV ο υπουργός Γκεργκέλι Γκουλιάς είπε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα στσηρίξουμε ποτέ την επέκταση των κυρώσεων στον ενεργειακό τομέα». Η επισήμανση αυτή έρχεται την ώρα που η Κομισιόν ετοιμάζεται να προτείνει πετρελαϊκό εμπάργκο στο πλαίσιο του 6ου πακέτου κυρώσεων.

Μάλιστα η σχετική πρόταση έχει πια τη στήριξη και της Γερμανίας – μίας χώρας που έως τώρα ήταν εξαιρετικά επιφυλακτική ως προς τις όποιες κυρώσεις στον ενεργειακό τομέα.  

Η Ουγγαρία είναι άκρως εξαρτημένη από τη ρωσική ενέργεια για αυτό και είναι από τα μέλη που αντιτίθενται σταθερά στην προοπτική ενός ενεργειακού εμπάργκου. Επιπλέον ο πρωθυπουργός της, Βίκτορ Όρμπαν, διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Από τη στιγμή που τέτοιου είδους αποφάσεις απαιτούν ομοφωνία δεν έχει νόημα για την Κομισιόν να προτείνει κυρώσεις που θα αφορούν το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο» τόνισε ο Γκιουλιάς. 

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Όρμπαν έχει ήδη καταλήξει στη Ρωσία για τη μετατροπή των πληρωμών φυσικού αερίου σε ρούβλι- ερχόμενη σε αντίθεση με την επίσημη θέση των Βρυξελλών. 

naftemporiki.gr 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό