22.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

H Λίβερπουλ «σκαρφάλωσε» με τριάρα στην κορυφή, λύτρωσε την Τότεναμ ο Τζόνσον

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λίβερπουλ συνεχίζει τη πορεία της, προς την κατάκτηση της Premier League , μετά και την άνετη νίκη με 3-1 επί της Μπέρνλι, για την 24η αγωνιστική. Ο Μπρέναν Τζόνσον λύτρωσε στο 96′ την Τότεναμ στο ντέρμπι με τη Μπράιτον, στο Λονδίνο (2-1). Σπουδαίο διπλό της Μπρέντφορντ επί της Γουλβς με (2-0), άνετη επικράτηση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στη Λούτον (3-1), ενώ η Φούλαμ είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στη Μπόρνμουθ (3-1)

Λίβερπουλ-Μπέρνλι 3-1

Οι «reds» μπήκαν με όρεξη απ’ την αρχή του αγώνα και στο 31′ ο Ντιόγκο Ζότα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Άρνολντ, νίκησε τους πάντες στον αέρα και νίκησε τον Τράφορντ, για το 1-0. Η απάντηση ήρθε γρήγορα για τους φιλοξενούμενους, έπειτα από κόρνερ του Μπράουνχιλ, ο Ο’ Σέα έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κέλεχερ και ισοφάρισε το παιχνίδι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε, με γκολ. Ο Λουίς Ντίαζ, πάλι με κεφαλιά, θα νικήσει τον κίπερ της Μπέρνλι, για να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους (52′), γκολ το οποίο χρειάστηκε η χρήση του VAR, για να μετρήσει. Ο προπονητής των «κλάρετς», Βίνσεντ Κομπανί διαμαρτυρήθηκε έντονα, σ’ αυτή τη φάση και δέχτηκε την κίτρινη κάρτα.

Για τα επόμενα λεπτά η Μπέρνλι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο με πληθώρα χαμένων ευκαιριών, που δεν εκμεταλλεύτηκε. Στο 79′ άλλη μια κεφαλιά κατέληξε στα δίχτυα του Τράφορντ, αυτή τη φορά απ’ τον Νούνιεζ και τη σέντρα του Έλιοτ. Στο παιχνίδι πέρασε και ο Κώστας Τσιμίκας, ως αλλαγή (97′), μετά από 1.5 μήνα στα «πιτς».

Τότεναμ-Μπράιτον 2-1

Η «λύτρωση» ήρθε στο τέλος για τα «σπιρούνια», στο ντέρμπι με τη Μπράιτον. Οι «γλάροι» άνοιξαν το σκορ στο 16′ μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκρος, που ήταν η μεγαλύτερη και μοναδική φάση του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και στο 61′ ο Σαρ πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε από κοντά. Ο Άνσου Φάτι χάνει τη μεγαλύερη φάση των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι, αφού το σουτ του περνάει λίγο έξω απ΄το δοκάρι (77′). Στην εκπνοή του αγώνα (97′) ο Σον γεμίζει στην περιοχή και ο Τζόνσον βάζει ένα απ’ τα πιο εύκολα και σημαντικότερα γκολ στην καριέρα του.

Γουλβς-Μπρέντφορντ 0-2

Σπουδαίο διπλό για τη Μπρέντφορντ, στο «Μολινό», απέναντι στη Γουλβς. Οι «σφήκες» με τέρματα των Νόργκαρντ(35′) και Τόνι (77′) απέδρασαν απ’ την έδρα των «λύκων» και απομακρύνθηκαν απ’ την επικύνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Λούτον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-3

Το ντέρμπι των χαμηλών θέσεων κατέληξε στις «λεπίδες». Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό και «χάλασε» το θετικό σερί των γηπεδούχων. Άρτσερ και ΜακΆτι έβαλαν νωρίς (30′, 36′) τα θεμέλια νίκης, με τον Μόρις να μειώνει στο 52′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στο 72′ ο Βίνι Σόουζα έγραψε το τελικό 3-1.

Φούλαμ-Μπόρνμουθ 3-1

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα πήρε τη νίκη που προσπέρασε την αντίπαλό της, έχοντας, βέβαια, έναν αγώνα λιγότερο. Ντε Κόρντοβα Ριντ και Μουνίθ έκαναν από νωρίς εύκολο το έργω των γηπεδούχων (5′, 36′), με τον Σένεσι να βάζει ξανά τα «κεράσια» στη διεκδίκηση του αγώνα στο 50′, από ασίστ του Σολάνκι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μουνίθ με δεύτερο τέρμα «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό