30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

H Κύπρος ξεπέρασε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (88%) διείσδυσης του broadband Internet

Ειδήσεις Ελλάδα

Πάνω από τον μέσο όρο (88%) του ποσοστού διείσδυσης του broadband Internet στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται η Κύπρος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για το 2019. Ειδικότερα, η Κύπρος βρίσκεται στην 17η θέση της ΕΕ ως προς τη διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στα νοικοκυριά, μαζί με την Αυστρία και την Σλοβενία με ποσοστό 89% των νοικοκυριών.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης, μαζί με την Πορτογαλία, με ποσοστό 78% των νοικοκυριών. Μάλιστα, η μόνη χώρα με χαμηλότερο ποσοστό από την Ελλάδα είναι η Βουλγαρία, με 75%. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται πίσω και από χώρες εκτός ΕΕ που συμμετείχαν στην έρευνα, όπως η Σερβία (79%), η Βόρεια Μακεδονία (80%) και η Τουρκία (88%).

Ποιες χώρες είναι στην κορυφή της κατάταξης στην ΕυρώπηΌσον αφορά στους «πρωταθλητές» του broadband Internet, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ολλανδία με ποσοστό 98%, και ακολουθούν η Νορβηγία με 97%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 96% και τέσσερις χώρες (Λουξεμβούργο, Σουηδία, Ισλανδία, Ελβετία) με 95%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό