20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Gunther Werks Project Tornado. Σίφουνας!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Gunther Werks είναι μία από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των restomoded Porsche. Συγκεκριμένα, ασχολείται με την 993 γενιά της Porsche 911 και η τελευταία δημιουργία της που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Monterey Car Week ονομάζεται “Project Tornado” και υπόσχεται ανατριχίλες τόσο με την δύναμη όσο και με τις δυνατότητες του!

Γιατί πάνω από τους πίσω τροχούς βρίσκεται ένας αερόψυκτος, twin-turbo, επίπεδος εξακύλινδρος κινητήρας με χωρητικότητα 4.0 λίτρων ο οποίος προέρχεται από την Rothsport Racing και παράγει 600 ίππους που… γίνονται 700 με την ενεργοποίηση του Track mode. Η ροπή ξεπερνά τα 760 Nm και περνά στον δρόμο από τους τροχούς του πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου. Οι μετατροπές της Gunther Werks όμως δεν σταματούν εκεί καθώς η αμερικανική εταιρία φρόντισε να διευκολύνει το έργο του πανίσχυρου βενζινοκινητήρα κατασκευάζοντας ολόκληρο το αμάξωμα από πανάλαφρα ανθρακονήματα. Το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί το βάρος κατά σχεδόν 227 κιλά ενώ όσον αφορά στον σχεδιασμό αξίζει να αναφέρουμε επίσης την εντυπωσιακή αεροτομή στο πίσω μέρος, τον αεραγωγό στο καπό και τα πίσω φτερά αλλά και τις πανέμορφες ζάντες ελαφρού κράματος που “δένουν” αρμονικά με το υπόλοιπο design. Στο εσωτερικό, όπως θα περίμενε κάποιος, επικρατεί η Alcantara και τα ανθρακονήματα ενώ υπάρχουν και πρακτικά στοιχεία όπως η ασύρματη φόρτιση smartphone, η δυνατότητα ενσωμάτωσης smartphone ή tablet και το σύστημα ανύψωσης του εμπρός άξονα για να μην… τραυματιστεί ο όμορφος και ακριβός εμπρός προφυλακτήρας.

Προαιρετικά είναι διαθέσιμο και ένα “Touring” πακέτο που έχει λίγο πιο άνετα καθίσματα, χώρο αποσκευών στο εμπρός μέρος και διαφορετική χαρτογράφηση στον κινητήρα για πιο χαλαρή οδήγηση. Όσο για την τιμή, το Project Tornado της Gunther Werks ανήκει αναμφίβολα στην κατηγορία αυτοκινήτων που αν χρειάζεται να ρωτήσεις, δεν μπορείς να το αποκτήσεις. Από την άλλη, αν έχεις να διαθέσεις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (αν όχι 1-2 εκατομμύρια), τότε μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου και να συνεργαστείς με την εταιρία ώστε να διαμορφώσεις το αυτοκίνητο των ονείρων σου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό