18.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Gunther Werks 911 Touring Turbo – Νοσταλγία…

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κατηγορία των εξωτικών restomods που βασίζονται σε οποιαδήποτε γενιά της εμβληματικής Porsche 911 γνωρίζει τεράστια άνθιση τα τελευταία χρόνια και η Gunther Werks είναι μία από τις εταιρίες που χάρη στις παροχές, την ποιότητα και την συνέπεια στην δουλειά τους παραμένουν στο προσκήνιο. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος η αμερικανική εταιρία φέρνει μία νέα δημιουργία της στην Monterey Car Week και το όνομα αυτής είναι “Touring Turbo Edition Coupe”.

Με μία πρώτη, πρόχειρη ματιά, η Touring Turbo Edition Coupe δεν διαφέρει σημαντικά από τις άλλες 911 που έχει ετοιμάσει τελευταία η Gunther Werks αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ναι, όπως και οι άλλες πρόσφατες 911 έτσι και αυτή, διαθέτει αμάξωμα κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα που μειώνει το βάρος του αυτοκινήτου κατά 225 κιλά περίπου σε σύγκριση με το μοντέλο στο οποίο βασίζεται ενώ την κίνηση παρέχει ένας επίπεδος, εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας με δύο turbos και χωρητικότητα 4.0 λίτρων ο οποίος προέρχεται από την Rothsport Racing και παράγει σχεδόν αβίαστα 750 άλογα! Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να διανοηθείς το επίπεδο της ισχύος: αρκεί να σου αναφέρω ότι η Touring Turbo Edition Coupe είναι 60 ίππους ισχυρότερη από την τελευταία Porsche 911 GT2 RS και είναι σημαντικά πιο compact και σημαντικά ελαφρύτερη από αυτήν!

Ο παράγοντας διαφοροποίησης για το φετινό θηριώδες αριστούργημα της Gunther Werks εντοπίζεται στο πίσω μέρος όπου την παράσταση κλέβει η επιβλητική “ducktail” αεροτομή. Αυτή δεν είναι υπεύθυνη μονάχα για την οπτική δραματοποίηση των ικανοτήτων της Touring Turbo Edition Coupe, ούτε αποκλειστικά για την παραγωγή downforce αλλά βελτιστοποιεί την ροή του αέρα γύρω από τον χώρο του κινητήρα και σε συνδυασμό με μία ανθρακονημάτινη εισαγωγή δημιουργεί ένα φαινόμενο ram-air για τον πανίσχυρο βενζινοκινητήρα.

Άκρως εντυπωσιακή είναι και η καμπίνα με το ανθρακονημάτινο ταμπλό, τα νέα όργανα, το νέο τιμόνι που επενδύεται με Alcantara και τα bucket καθίσματα όπου χρησιμοποιείται και πάλι το premium υλικό. Είναι σαφές ότι η Gunther Werks δεν ξεκίνησε να κάνει την Touring Turbo Edition Coupe με σκοπό να κάνει την απόλυτη 911 πολυτελείας αλλά από την άλλη, δεν γίνεται να μην τονίσουμε ότι δεν υπάρχει ούτε χιλιοστό πάνω στο όχημα που να μην έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί σχολαστικά. Το επίπεδο της εργασίας και των επιμέρους εξαρτημάτων είναι κορυφαίο και παρότι δεν έχουμε λεπτομέρειες, υποθέτουμε ότι αυτό θα αντικατοπτρίζεται και στην τιμή αυτής της πολύ ειδικής 911.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό