23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

GP Αζερμπαϊτζάν 2023, Sprint: Νικητής ο Perez

Ειδήσεις Ελλάδα

Πιο πίσω, ακολούθησε μια σφιχτή μάχη ρόδα με ρόδα μεταξύ του Verstappen και του Russell, με τους δύο οδηγούς να στρίβουν δίπλα-δίπλα στις πρώτες στροφές της πίστας του Μπακού, προτού ο οδηγός της Mercedes καταφέρει να στρίψει μπροστά από τη Red Bull στη στροφή 3. Ο Verstappen δεν ήταν χαρούμενος που παραχώρησε τη θέση και κατηγόρησε τον Russell ότι τον έσπρωξε προς τον τοίχο.
Ακριβώς σε εκείνη τη στιγμή, το μονοθέσιο του Yuki Tsunoda εμφάνισε υποστροφή με αποτέλεσμα η AlphaTauri έρθει σε επαφή με τον τοίχο στην έξοδο της στροφής 13, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να γεμίσει η πίστα με συντρίμμια και να σκάσει το πίσω δεξί ελαστικού του Ιάπωνα οδηγού.
Αρχικά, οι αγωνοδίκες έβγαλαν το Virtual Safety Car, με τον Leclerc να κρατά την 1η θέση, έχοντας πίσω του τους Perez, Russell, Verstappen και τον Carlos Sainz, με τον Fernando Alonso να καταφέρνει να προσπερνά την Williams του Alex Albon, και να κολλήσει την εμπρός αεροτομή της Aston Martin του στο πίσω μέρος της Mercedes του Lewis Hamilton.
Ο Tsunoda γύρισε πίσω στα pits και οι μηχανικοί προσπάθησαν να κάνουν επισκευές. Ωστόσο, έγινε σαφές μόλις επέστρεψε στην πίστα ότι η ζημιά ήταν μεγαλύτερη, αναγκάζοντας το κανονικό αυτοκίνητο ασφαλείας να κάνει την εμφάνισή του, κάτω από το οποίο ο Ocon επέλεξε να τοποθετήσει τη μαλακή γόμα.
Κατά την επανεκκίνηση, ο Leclerc διατήρησε το πλεονέκτημά του στην 1η στροφή, με τον Perez να κρατά τη δεύτερη θέση, καθώς ο Verstappen κατάφερε να προσπεράσει τον Russell και να πάρει πίσω αυτό που του στέρησε λίγους γύρους νωρίτερα. Ο Sainz αμύνθηκε υποδειγματικά, με τον Alonso να επιτίθεται στον Hamilton για να κερδίσει άλλη μια θέση και να ανέβει στην έκτη θέση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό