20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Google Wallet: Υποστηρίζει πληρωμές με QR code για τηλέφωνα χωρίς NFC

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Google Wallet προσθέτει υποστήριξη για πληρωμές με QR code, διευκολύνοντας τους χρήστες να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες σε τοποθεσίες και με συσκευές που δεν υποστηρίζουν NFC. Με τις πληρωμές με QR code, οι χρήστες μπορούν απλώς να σαρώσουν έναν κωδικό που εμφανίζεται από τον έμπορο με την κάμερα του τηλεφώνου τους και η πληρωμή θα διεκπεραιωθεί αυτόματα.

H νέα δυνατότητα ανακοινώθηκε από την Google μέσω μιας ανάρτησης στο blog που στοχεύει ειδικά τη διάσκεψη Google για τη Βραζιλία. Η επέκταση των ψηφιακών πληρωμών στη χώρα αναφέρθηκε ως μία από τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Έτσι, οι Βραζιλιάνοι που χρησιμοποιούν το Google Wallet θα είναι οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσουν τον νέο τρόπο πληρωμής.

Η λειτουργία πληρωμής με QR code λανσάρεται πρώτα στη Βραζιλία επειδή ένα σημαντικό μέρος των smartphone στη χώρα δεν διαθέτουν NFC, την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις ανέπαφες μεθόδους πληρωμής. Οι πληρωμές με κωδικό QR είναι ένας ασφαλής και βολικός τρόπος πληρωμής για αγαθά και υπηρεσίες και η παγκόσμια δημοτικότητά τους τις καθιστά την τέλεια λύση για όσους δεν διαθέτουν το απαραίτητο υλικό για τη χρήση του NFC.

Το Google Wallet αναμένεται να κυκλοφορήσει τη λειτουργία πληρωμής με QR code στη Βραζιλία τους επόμενους μήνες και  θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές Android με κάμερα. Αν πάει καλά το πείραμα εκεί, θα μπορούσε η δυνατότητα να γίνει διαθέσιμη και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό