17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Google Pixel: Το τελευταίο update βελτιώνει τη gaming εμπειρία ενισχύοντας τη GPU

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα Google Pixel, ειδικά αυτά που τροφοδοτούνται από τσιπ Tensor, δεν είναι γνωστά για την απόδοσή τους στο gaming, αλλά φαίνεται πως έρχεται μια σημαντική αναβάθμιση με την ενημέρωση Δεκεμβρίου 2023, καθώς θα αναβαθμιστεί η GPU και αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε καλύτερη απόδοση.

O πιο πρόσφατος Tensor επεξεργαστής που τροφοδοτεί το Pixel 8 Pro έχει σαφώς καλύτερη απόδοση από τις προηγούμενες εκδόσεις, αλλά και πάλι δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με τα τσιπ Snapdragon της Qualcomm, κυρίως λόγω σχεδιασμού.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έγινε σαφές ότι οι νεότερες ενημερώσεις για το Google Pixel 8 και το Pixel 8 Pro έχουν βελτιώσει την απόδοση του παιχνιδιού. Αυτό αποδείχθηκε για πρώτη φορά στο X από το TechDroider, όπου μια σύγκριση side to side του Fortnite στις υψηλότερες ρυθμίσεις γραφικών διαπίστωσε ότι η σταθερή έκδοση του Android εκείνη την εποχή είχε πολύ χειρότερη απόδοση από την τελευταία beta, QPR2 Beta 1.1. Η βελτίωση παρατηρήθηκε και στα benchmarks.

Σύμφωνα με τον Mishaal Rahman στο X, η ενημέρωση του Δεκεμβρίου 2023 για τις συσκευές Google Pixel ενημέρωσε το πρόγραμμα οδήγησης του πυρήνα της GPU, παρέχοντας ουσιαστικά μια αναβάθμιση στην απόδοση της GPU σε συσκευές Tensor. Συγκεκριμένα, ο ενημερωμένος driver – “rp441”, ο οποίος κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβρίου 2023 – αντικαθιστά τον ξεπερασμένο driver από τον Αύγουστο του 2022, που ήταν ακόμα σε χρήση.

Δεδομένου ότι πρόκειται απλώς για μια αναβάθμιση του προγράμματος οδήγησης πυρήνα GPU, δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι τα Pixel θα ξεπεράσουν ξαφνικά τις συσκευές με τσιπ Snapdragon, αλλά θα πρέπει να οδηγήσει σε βελτιώσεις σε πολλά παιχνίδια. Από την έκδοση QPR2 beta, οι χρήστες παρατήρησαν αναβαθμίσεις, εκτός από το Fortnite, στο Genshin Impact, που είναι και τα δύο από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια που διατίθενται σήμερα στο Android.

Η ενημέρωση Δεκεμβρίου 2023 για συσκευές Google Pixel κυκλοφορεί. Παράλληλα με αυτήν την αναβάθμιση GPU, φέρνει επίσης το Gemini Nano και νέες δυνατότητες AI στο Pixel 8 Pro, καθώς και νέες δυνατότητες για το Pixel Fold, το Pixel Tablet και το Pixel Watch.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό