20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Google Photos: Θα δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των εικόνων RAW

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εφαρμογή Google Photos ξεκίνησε αυτόματα τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των εικόνων RAW, σύμφωνα με το 9to5Google.

Σε ένα Pixel 8 που προηγουμένως τραβούσε φωτογραφίες RAW με την εφαρμογή Pixel Camera, η δημοσίευση εντόπισε το Google Photos να εμφανίζει ένα banner που έγραφε: “Οι νέες φωτογραφίες RAW θα εμφανιστούν στην προβολή Φωτογραφίες και τώρα θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας”. Ωστόσο, οι υπάρχουσες εικόνες RAW στη συσκευή δεν θα μεταφορτωθούν αυτόματα.

Όταν τραβάτε μια φωτογραφία RAW, μια έκδοση JPEG καταγράφεται επίσης και αποστέλλεται αυτόματα στο Google Photos. Τα αρχεία RAW είναι μεγαλύτερα από JPEG και θα μπορούσαν να γεμίσουν γρήγορα τον αποθηκευτικό χώρο σας στο Google One, ενώ καταναλώνονται και περισσότερα δεδομένα για τη μεταφόρτωση.

Η πηγή αναφέρει επίσης ότι η μεταφορτωμένη εικόνα εμφανίζεται στην κύρια καρτέλα “Φωτογραφίες” στην εφαρμογή Google Photos με την ετικέτα “RAW” στην επάνω δεξιά γωνία της. Το αρχείο JPEG θεωρείται μέρος του “Burst” και, όταν ανοίγετε ένα αρχείο RAW, σας δίνεται η επιλογή να κάνετε εναλλαγή μεταξύ JPEG και RAW.

Όταν προβάλλετε το αρχείο RAW, λαμβάνετε τις επιλογές “Ορισμός ως κύρια φωτογραφία” και “Διατήρηση μόνο αυτής της φωτογραφίας”, ενώ το JPEG εμφανίζει “Εξαγωγή αυτής της φωτογραφίας” ή “Διατήρηση μόνο αυτής της φωτογραφίας”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό