16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Google Drive: Χάθηκαν αρχεία μηνών

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί χρήστες του Google Drive παρατήρησαν ότι τα αρχεία χάνονται και τώρα η Google επιβεβαιώνει ότι εξετάζει το ζήτημα, το οποίο προκαλείται από την εφαρμογή για υπολογιστές.

Οι χρήστες του Google Drive παρατήρησαν πως εξαφανίστηκαν μήνες ή και χρόνια αρχείων. Το ζήτημα απλώς εξαλείφει τα δεδομένα από τον λογαριασμό, σχεδόν επαναφέροντας τον λογαριασμό πριν από τη δημιουργία αυτών των δεδομένων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δεδομένα υπολογιστικού φύλλου θα λείπουν από τις πρόσφατες εβδομάδες, μήνες ή χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν κανονικά πριν από κάποια ημερομηνία.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα, ειδικά για τους επαγγελματίες χρήστες. Σε ένα σύντομο post στο Community Forum, η Google αναγνώρισε επισήμως το πρόβλημα του αρχείου που λείπει και επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα προέρχεται από την εφαρμογή Drive για επιφάνεια εργασίας.

Αν και δεν υπάρχει εξήγηση για το σφάλμα, η Google λέει ότι ένα “περιορισμένο υποσύνολο του Drive για χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών” βλέπει το πρόβλημα και ότι σχετίζεται με τις εκδόσεις 84.0.0.0 έως 84.0.4.0, οι οποίες κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Η Google εξακολουθεί να “διερευνά” το πρόβλημα, επομένως δε γνωρίζουμε πότε θα επιδιορθωθεί.

Η Google λέει επίσης στους χρήστες να αποφύγουν την αποσύνδεση του λογαριασμού τους Google από την εφαρμογή Drive για επιτραπέζιους υπολογιστές και να μη διαγράψουν ή να μετακινήσουν δεδομένα από το φάκελο “DriveFS”, που βρίσκεται στο AppData\Local\Google\DriveFS στα Windows και στη Βιβλιοθήκη/Εφαρμογή Υποστήριξη/Google/DriveFS σε macOS. Ωστόσο, η Google συνιστά να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο αυτού του φακέλου, εάν υπάρχει αρκετός χώρος στο σύστημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό