16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Google Chrome: Νέα εμφάνιση για τα 15 χρόνια του browser

Ειδήσεις Ελλάδα

To Google Chrome στα desktop πρόκειται να αποκτήσει μια διαφορετική εμφάνιση, καθώς θα ενημερωθεί με βάση τη σχεδιαστική γλώσσα Material You. Θα αποκτήσει ανανεωμένα εικονίδια με “εστίαση στην αναγνωσιμότητα” και νέες παλέτες χρωμάτων που “συμπληρώνουν καλύτερα τις καρτέλες και τη γραμμή εργαλείων σας”, σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου από την αντιπρόεδρο του Chrome, Parisa Tabriz.

Χαρακτηριστικό σε αυτή τη νέα εμφάνιση είναι οι στρογγυλεμένες γωνίες, όπως ισχύει και στο ανανεωμένο Chrome Web Store.

Η Google πραγματοποιεί επίσης ορισμένες ενημερώσεις στα εργαλεία Ασφαλούς περιήγησής της στο Chrome για να σας βοηθήσει να είστε ασφαλείς καθώς περιηγείστε στον ιστό. Όταν μπαίνετε σε έναν δυνητικά επικίνδυνο ιστότοπο, η Google ελέγχει  αυτόν τον ιστότοπο έναντι μιας λίστας που αποθηκεύεται τοπικά και ενημερώνεται κάθε 30 έως 60 λεπτά. Ωστόσο, τις επόμενες εβδομάδες, θα ελέγχει τους ιστότοπους έναντι της λίστας κακών ιστότοπων της Google σε πραγματικό χρόνο. Αυτό θα μπορούσε να σας εμποδίσει να μεταβείτε σε έναν κακόβουλο ιστότοπο που δημιουργήθηκε λίγα λεπτά νωρίτερα.

«Με τη συντόμευση του χρόνου μεταξύ αναγνώρισης και πρόληψης απειλών, αναμένουμε να δούμε 25 τοις εκατό βελτιωμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό και απειλές phishing», λέει ο Tabriz.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό