22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Google Bard: Ενσωματώνεται σε Gmail, Docs, Χάρτες, Drive και YouTube

Ειδήσεις Ελλάδα

To Βard AI ήταν αρχικά μια χλιαρή απάντηση της Google στο ChatGPT της OpenAI αλλά ο τεχνολογικός κολοσσός σταδιακά το βελτιώνει, προσθέτοντας νέες δυνατότητες.

Τώρα κυκλοφόρησαν τα Bard Extensions, “ένας εντελώς νέος τρόπος αλληλεπίδρασης και συνεργασίας με το Bard”, σύμφωνα με τη Google. Mέσω αυτών, το Bard μπορεί να λάβει πληροφορίες από όλα τα άλλα προϊόντα Google που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως είναι το Gmail, τα Έγγραφα, το Drive, οι Χάρτες, το YouTube, ακόμη και οι Πτήσεις Google και τα ξενοδοχεία.

Το Bard μπορεί πλέον να οργανώσει ένα ταξίδι με τους φίλους σας για παράδειγμα. Μπορεί να πάρει τις ημερομηνίες που λειτουργούν για όλους από το Gmail, να αναζητήσει πληροφορίες ξενοδοχείων και πτήσεων σε πραγματικό χρόνο, να σας δείξει οδηγίες στους Χάρτες Google για το αεροδρόμιο και να σας δείξει βίντεο στο YouTube με όσα πρέπει να κάνετε και να δείτε στο μέρος που θα πάτε. Αρκεί να του το ζητήσετε.

Ένα ακόμα παράδειγμα που δίνει η Google είναι η υποβολή αίτησης για μια νέα θέση εργασίας και η χρήση του εργαλείου AI για να βρείτε το βιογραφικό σας από το Drive και να το συνοψίσετε σε μια σύντομη προσωπική δήλωση και, στη συνέχεια, να συνεχίσετε να συνεργάζεστε στη συνοδευτική επιστολή σας.

Όσον αφορά στην προστασία του απορρήτου, η εταιρεία σημειώνει ότι το περιεχόμενό σας από το Gmail, τα Έγγραφα και το Drive στο οποίο έχει πρόσβαση το Bard δεν είναι ορατό από ανθρώπινους αναθεωρητές, δεν χρησιμοποιείται από τον ίδιο το Bard για να σας εμφανίζει διαφημίσεις ούτε για την εκπαίδευση του μοντέλου Bard.

Επιπλέον, το εργαλείο ΑΙ διαθέτει ένα κουμπί “Google it”, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε πιο εύκολα τις απαντήσεις του. Όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο G, ο Bard θα διαβάσει την απάντηση και θα αξιολογήσει εάν υπάρχει περιεχόμενο στον ιστό για να το τεκμηριώσει. Όταν μια δήλωση μπορεί να αξιολογηθεί, μπορείτε να κάνετε κλικ στις επισημασμένες φράσεις και να μάθετε περισσότερα σχετικά με την υποστήριξη ή την αντίθεση πληροφοριών που βρέθηκαν από την αναζήτηση Google.

Επίσης, στο εξής, όταν κάποιος μοιράζεται μια συνομιλία Bard μαζί σας μέσω ενός δημόσιου συνδέσμου, μπορείτε να συνεχίσετε τη συζήτηση με πρόσθετες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα ή να το χρησιμοποιήσετε ως σημείο εκκίνησης για κάτι άλλο.

Τέλος, λειτουργίες όπως η μεταφόρτωση εικόνων με το Lens, η λήψη εικόνων Αναζήτησης στις απαντήσεις και η τροποποίηση των απαντήσεων του Bard, που προηγουμένως περιορίζονταν μόνο στα αγγλικά, είναι πλέον διαθέσιμες σε περισσότερες από 40 γλώσσες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό