24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Google: Θα σας ειδοποιεί και θα αφαιρεί τα προσωπικά σας δεδομένα από το Search

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google έχει μια κρυφή λειτουργία που σε ειδοποιεί όταν ανιχνεύσει τα προσωπικά σου δεδομένα στο διαδίκτυο και σε βοηθά να τα αφαιρέσεις από το Search.

Για να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία πήγαινε στη διεύθυνση myactivity.google.com/results-about-you. Πάτησε “Αποτελέσματα προς αξιολόγηση,” “Ξεκίνα” και ακολούθησε τις οδηγίες επιλέγοντας το “Επόμενο.” Πληκτρολόγησε τα προσωπικά σου δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του ονόματός σου, της διεύθυνσής σου, του αριθμού τηλεφώνου και του email.

Θα σου ζητηθεί να επιβεβαιώσεις πως αυτές είναι οι πληροφορίες που θέλεις να εξετάζει η Google. Στη συνέχεια θα ερωτηθείς πώς θέλεις να ενημερώνεσαι σε περίπτωση που εντοπιστούν τα προσωπικά σου δεδομένα στο διαδίκτυο. Μπορείς να επιλέξεις να λαμβάνεις ειδοποιήσεις μέσω email, μέσω ειδοποίησης push ή και τα δύο. Η διαδικασία εγκατάστασης ολοκληρώνεται όταν η Google ανοίγει ένα παράθυρο που λέει: “Κάνουμε έναν έλεγχο.”

Αν λάβεις ειδοποίηση από την Google που λέει ότι βρήκε τα προσωπικά σου δεδομένα στο διαδίκτυο, μπορείς να επιλέξεις να τα αφαιρέσει από τη μηχανή αναζήτησης ή να τα αφήσει εκεί. Να ξεκαθαρίσουμε ότι τα δεδομένα αφαιρούνται μόνο από το Google Search και όχι από το διαδίκτυο γενικότερα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό