24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Google: Θα ειδοποιεί τους χρήστες Android για άγνωστα AirTag

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Μάιο, η Google ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εισαγάγει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θα ειδοποιεί τους χρήστες Android για κοντινούς άγνωστους Bluetooth trackers, συμπεριλαμβανομένων των AirTags. Με αυτό το μέτρο αποτρέπεται τυχόν παρακολούθηση ανθρώπων με tracking συσκευές.

Tα smartphone Android θα παρέχουν αυτόματες ειδοποιήσεις εάν ένας άγνωστος Bluetooth tracker χωριστεί από τον ιδιοκτήτη του και ταξιδεύει μαζί με τον χρήστη του smartphone. Aν πατήσετε την ειδοποίηση θα δείτε έναν χάρτη του σημείου που εμφανίστηκε τελευταία φορά ο tracker και η χρήση της λειτουργίας “Αναπαραγωγή ήχου” θα τον κάνει να παράγει ήχο.

Εάν εντοπιστεί μια άγνωστη συσκευή παρακολούθησης κοντά, η Google θα παράσχει πληροφορίες συσκευής, όπως σειριακό αριθμό ή τα τελευταία τέσσερα ψηφία του αριθμού τηλεφώνου από τον εγγεγραμμένο κάτοχο, μαζί με λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο φυσικής απενεργοποίησης της παρακολούθησης. Υπάρχει επίσης μια δυνατότητα μη αυτόματης σάρωσης στην ενότητα Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη της εφαρμογής Ρυθμίσεις σε συμβατές συσκευές Android.

Για την ώρα η λειτουργία είναι συμβατή μόνο με τις AirTags της Apple, αλλά η Google μελλοντικά θα προσφέρει υποστήριξη και για άλλους trackers, όπως εκείνους της Tile.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό