20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Google: Θέλει να μεταφέρει την παραγωγή των τηλεφώνων Pixel στην Ινδία

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News, η Google προσπαθεί ενεργά να μεταφέρει μέρος της παραγωγής smartphone Pixel στην Ινδία.  Άτομα με γνώση επί του θέματος αναφέρουν πως ο τεχνολογικός κολοσσός βρίσκεται σε συνομιλίες με το υποκατάστημα της Foxconn στην Ινδία – Bharat FIH, Dixon Technologies και Lava International ως πιθανούς συνεργάτες για την παραγωγή τηλεφώνων Pixel στην Ινδία.

Μετά τον COVID και τον αντίκτυπο που είχε στην Κίνα, αλλά και τις αυστηρές περιοριστικές πολιτικές της χώρας, οι εταιρείες ψάχνουν εναλλακτικές για την παραγωγή των προϊόντων τους. Και η Ινδία είναι από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, στις προτιμήσεις τους.

Η Apple έχει μεταφέρει μέρος της παραγωγής iPhone της στην Ινδία τα τελευταία χρόνια και συναρμολογεί τα iPhone της εκεί από το 2017. Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, το Κουπερτίνο σχεδιάζει να μεταφέρει έως το 25% της συνολικής παραγωγής iPhone στην Ινδία έως το 2025 και έως και 50% έως το 2027.

Ακόμα, το Nothing Phone (2) λέγεται πως θα κατασκευαστεί στην Ινδία. Επομένως, μοιάζει λογικό και άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Google, να εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό