22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Google: Γιορτάζει την 25η επέτειο της με ένα doodle

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google γιορτάζει σήμερα 27 Σεπτεμβρίου 2023 επίσημα την 25η επέτειο της, αν και ιδρύθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1998, με ένα νέο doodle που παρουσιάζει την εξέλιξη του logo της μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια για να καταλήξει από “Google” σε “G25gle”.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στο blog της,

Πριν από 25 χρόνια ξεκινήσαμε το Google Search με σκοπό να σας βοηθήσουμε να βρίσκετε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, μικρές και μεγάλες. Από τότε, δισεκατομμύρι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας για να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους. Να ξεκινήσουν μια επιχείρηση. Να οργανώσουν ένα ταξίδι. Να κόψουν έναν ανανά.

Ο CEO και πρόεδρος της εταιρείας, Sundar Pichai, είχε δημοσιεύσει ένα δικό του blog τον περασμένο μήνα για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους χρήστες και τους συνεργάτες που βοήθησαν την εταιρεία να υλοποιήσει τις καινοτομίες της μέσα σε αυτήν την 25ετία.

Αποτελεί τεράστιο προνόμιο να φτάνουμε σε αυτό το ορόσημο, κάτι που έγινε εφικτό χάριν στους χρήστες που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας και μας προκαλούν να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες Googlers του παρελθόντος και του παρόντος που μας έδωσαν το ταλέντο τους για να αναπτύξουμε αυτά τα προϊόντα, και τους συνεργάτες μας που πιστεύουν στην αποστολή μας όσο και εμείς οι ίδιοι.

Η Google ιδρύθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1998, από τους Larry Page και Sergey Brin, δύο διδακτορικούς φοιτητές του Stanford University. Η εταιρεία απέκτησε και επίσημα υπόσταση ως Google Inc. στις 27 Σεπτεμβρίου 1998. Αν και τα πρώτα 7 χρόνια γιόρταζε την επέτειο της στις 4 Σεπτεμβρίου, από το 2005 και έπειτα αποφάσισε να μεταφέρει τους εορτασμούς για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, η Google επεκτάθηκε σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της τεχνολογίας πέρα από την μηχανή αναζήτησης, άλλοτε με τεράστια επιτυχία, και άλλοτε με παταγώδεις αποτυχίες. Ορόσημο, πάντως, για την ιστορία της εταιρείας αποτελεί η εξαγορά του YouTube το 2006 έναντι μόλις $1.65 δισ. και λέμε “μόλις” διότι η αξία της υπηρεσίας εκτιμάται σήμερα στα $30 δισ. Συνολικά, η τρέχουσα κεφαλοποίηση της εταιρείας υπολογίζεται στο $1.65 τρισ.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό