18.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Genesis GV80 Coupe με έως 415 άλογα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μόλις τον Απρίλιο η Genesis παρουσίαζε το GV80 Coupe Concept και μερικούς μήνες αργότερα, έχει ήδη έτοιμη την έκδοση παραγωγής του ως το πρώτο coupe-SUV στην σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία της, με την προοπτική να λανσαριστεί παράλληλα με την ανανεωμένη έκδοση του “παραδοσιακού” SUV. Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο περιορίζονται στο πίσω μέρος και είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς ενώ οι επιρροές του GV80 Coupe από το ομώνυμο πρωτότυπο λογικά, δεν κρύβονται.

Εκεί που το κλασικό GV80 έχει ένα όχι ακριβώς τετραγωνισμένο αλλά σίγουρα πιο πολύ εστιασμένο στην πρακτικότητα και την ευρυχωρία design, το GV80 Coupe έρχεται με την έντονη κλίση της οροφής προς το πίσω μέρος, την διακριτική αεροτομή πάνω από τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα και την τετραπλή (για την κορυφαία έκδοση) απόληξη της εξάτμισης να προσθέσει άφθονους τόνους σπορ ιδιοσυγκρασίας και μπόλικο στιλ. Το πακέτο συμπληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος 20 ή 22 ιντσών και οι 13 διαφορετικές αποχρώσεις για το αμάξωμα που περιλαμβάνουν το αποκλειστικό για το GV80 Coupe, “Bering Blue”.

Στο εσωτερικό υπάρχουν συνθετικά υλικά, μοτίβα και μεταλλικά διακοσμητικά αλλά αυτό που κλέβει τις εντυπώσεις είναι η γιγαντιαία οθόνη 27 ιντσών που μοιάζει να είναι ενιαία και όχι το προϊόν της ένωσης δύο μικρότερων με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Γι’ αυτούς που η οθόνη δεν είναι αρκετή, τα περιστροφικά χειριστήρια στην κεντρική κονσόλα μοιάζουν με κρύσταλλα ενώ το ταμπλό είναι μινιμαλιστικό χωρίς να έχει απωλέσει την εργονομία του καθώς εξακολουθεί να προσφέρει την απτή ποιότητα, αίσθηση και ευχρηστία των φυσικών κουμπιών!

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το Genesis GV80 Coupe έχει μήκος 4.96 μέτρα, πλάτος 1.97 και ύψος 1.71 μέτρα και ανεξαρτήτως έκδοσης, εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης και ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο. Αναφορικά με τους κινητήρες, η κορεατική εταιρία προσφέρει είτε έναν τετρακύλινδρο, turbo βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων με 304 ίππους και 422 Nm ροπής, είτε έναν μεγαλύτερο, twin-turbo V6 που παράγει 380 ίππους και 530 Nm ροπής. Ο ίδιος κινητήρας είναι διαθέσιμος και με ηλεκτρικό supercharger που αυξάνει την ιπποδύναμη στα 415 άλογα και την ροπή στα 550 Nm. Εννοείται δε ότι τόσο το SUV όσο και το Coupe έρχονται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης και συνδεσιμότητας. Η Genesis δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις τιμές για τις δύο εκδοχές του GV80 αλλά η λογική λέει ότι η Coupe θα απαιτεί μία ελαφρώς μεγαλύτερη θυσία…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό