18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

General Tire – Με ελαστικά για όλες τις ανάγκες των SUV και Pick Up και υπό τη σκέπη της Continental

Ειδήσεις Ελλάδα

To έχουμε πεί άπειρες φορές και το έχουμε γράψει άλλες τόσες, πώς όποιο αυτοκίνητο και να έχουμε στην κατοχή μας αν δεν του φοράμε τα σωστά ελαστικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και αυτό φυσικά ισχύει σε υπερθετικό βαθμό για τους κατόχους SUV και Pick Up, πολύ δε περισσότερο αν βγαίνουν εκτός δρόμου, είτε σε κάποιες βατές διαδρομές, ή σε πιο σκληροπυρηνικές καταστάσεις. Και σε αυτό ακριβώς το θέμα η General Tire, μία μεγάλη και εγνωσμένης αξίας Αμερικάνικη εταιρία κατασκευής ελαστικών η οποία πλέον βρίσκεται υπό τη σκέπη της Continental, μπορεί και δίνει λύσεις για όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχει ο οδηγός ενός τέτοιου οχήματος.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις ικανότητες των ελαστικών της General Tire σε πραγματικά δύσκολες εκτός δρόμου συνθήκες, στη πίστα Off Road Attart και αν βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, για το τί είναι σε θέση να προσφέρουν στον οδηγό ενός SUV ή Pick Up οχήματος. Άλλωστε κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως τα ελαστικά της General Tire αποτελούν την επιλογή για πρώτη τοποθέτηση σε μοντέλα όπως η G Class της Mercedes, ένα αυτοκίνητο πολυεργαλείο για εντός αλλά και σκληρή εκτός δρόμου χρήση. Αλλά και το Ford Ranger Raptor, o ηγέτης των Pick Up χρησιμοποιεί ελαστικά General Tire ως πρώτη τοποθέτηση.

Πλήρης γκάμα προτάσεων
Βεβαίως μία εταιρία ελαστικών οφείλει να έχει μία πλήρη γκάμα προτάσεων προκειμένου να είναι σε θέση να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες. Και η General Tire διαθέτει αυτή τη γκάμα η οποία ξεκινάει με το Grabber GT Plus που είναι η σειρά των θερινών ελαστικών της εταιρίας. Η σειρά αυτή σχεδιάστηκε για να παρέχει αξιόπιστη απόδοση με ειδική ανθεκτικότητα για SUVs, εξαιρετική πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα και μεγάλo χιλιομετρικό ωφέλιμο. Ακόμη διαθέτει βελτιωμένη ετικέτα ΕΕ για ολόκληρη τη γκάμα, τόσο στην αντίσταση κύλισης όσο και στην απόδοση στο βρεγμένο. Φυσικά έχει μία μεγάλη γκάμα διαστάσεων που καλύπτει όλα τα σύγχρονα SUV και Crossover.

Στη συνέχεια υπάρχει το Grabber HTS60, ένα ελαστικό για όλες τις εποχές, για σκληρό ασφάλτινο έδαφος, που παρέχει τον τέλειο συνδυασμό άνεσης, ανθεκτικότητας και απόδοσης για ελαφρά φορτηγά, SUV και crossovers. Το Grabber HTS60 αντικαθιστά την πολύ επιτυχημένη σειρά προϊόντων Grabber HTS και διαθέτει εξαιρετικά ισορροπημένη απόδοση, με σημαντικά βελτιωμένη διάρκεια ζωής toy πέλματος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Η γκάμα συνεχίζεται με το Grabber AT3 ένα “αληθινό” ελαστικό παντός εδάφους, με επιθετικό πέλμα και σχεδιασμό πλευρικού τοιχώματος.Το Grabber AT3 αντικαθιστά το  Gabber AT και αναπτύχθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των οδηγών SUV, ημιφορτηγών και off-road οχημάτων, που θέλουν έναν συνδυασμό εξαιρετικών δυνατοτήτων εκτός δρόμου και σίγουρης συμπεριφοράς στην άσφαλτο. Είναι ευέλικτο, για απόδοση σε διάφορες συνθήκες εκτός δρόμου.

Το Grabber X3 είναι ένα τολμηρό ελαστικό Mud – Terrain της General Tireπου ξεχωρίζει ανάμεσα στον ανταγωνισμό του, παρέχοντας εξαιρετικές off-road επιδόσεις και ενισχύοντας το Off – Road DNA της εταιρίας. Οι επιδόσεις εκτός δρόμου συμβαδίζουν εξίσου με On-Road “streetable» επιδόσεις στην άσφαλτο και είναι σχεδιασμένο για ανθεκτικότητα, με καινοτόμα χαρακτηριστικά προστασίας.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως ιδιαιτέρως σημαντικές είναι οι τεχνολογίες που διαθέτουν τα ελαστικά της General Tires, όπως το VAI (Visual Alignment Indicator) το οποίο συμβάλλει στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του πέλματος. Το VAI τοποθετείται τρεις φορές στην περιφέρεια από δύο επιπλέον εγκοπές στα αντίθετα μπλοκ ώμων του ελαστικού. Ακόμη υπάρχει το RTM (Replacement Tire Monitor) που παρέχει στον οδηγό πρόσθετη ασφάλεια, υποδεικνύοντας την ανάγκη αντικατάστασης των ελαστικών. Το RTM τοποθετείται τρεις φορές στην περιφερειακή πλευρά του ελαστικού.

Οδηγώντας πραγματικά εκτός δρόμου
Και βεβαίως καλή η θεωρία αλλά αν δεν δοκιμάσεις το ελαστικό στη πράξη δεν μπορείς να έχεις γνώμη. Και αυτό ακριβώς κάναμε εμείς στη συνέχεια. Πίσω από το τιμόνι ενός Grand Cherokee είκοσι ετών, που σαφώς έχεις εκτός δρόμου δυνατότητες, αλλά σε καμία περίπτωση αυτές ενός αντίστοιχου  σύγχρονου οχήματος, μπήκαμε στην εκτός δρόμου πίστα του Αττάρτ και το απολαύσαμε. Περάσαμε από υδάτινο λασπώδες κόλλημα ύψους 50 εκατοστών, διασχίσαμε μεγάλες λακκούβες με λάσπη όπου οι δύο τροχοί δεν είχαν επαφή με το έδαφος οπότε η πρόσφυση έπαιζε πολύ βασικό ρόλο και τα ελαστικά έδειξαν πραγματικά το πολύ υψηλό επίπεδο τους.

Όταν μάλιστα από λάθος μπήκαμε σε ένα εμπόδιο με ανάποδη φορά και χρειάστηκε να ανεβούμε μία ανηφόρα με πολύ έντονη κλίση όπου κάτω είχε βρεγμένο χώμα, εκεί πραγματικά φάνηκε πως τα λάστιχα έκαναν όλη τη δουλειά, προσφέροντας πρόσφυση στο σύστημα τετρακίνησης και βγάζοντας αυτοκίνητο και οδηγό ασπροπρόσωπους. Για πολλοστή λοιπόν φορά φάνηκε πως σε όλες τις συνθήκες και πολύ περισσότερο όταν αυτές είναι πραγματικά δύσκολες εκτός δρόμου, τα ελαστικά είναι ο πλέον σημαντικός παράγοντας και η General Tire έχει να προσφέρει λύσεις και προτάσεις για όλες τις ανάγκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό