18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Formula 1 2024 Grand Prix Μπαχρέιν : Ο Verstappen νικητής

Ειδήσεις Ελλάδα

Από την pole position στη νίκη και μάλιστα χωρίς να απειληθεί από κανένα ο Max Verstappen κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς του 2024, πετυχαίνοντας την 55η νίκη της καριέρας του.

Πάμε για μία ανιαρή χρονιά; Είναι ακόμη νωρίς να πούμε αλλά ο Max Verstappen και η ομάδα της Red Bull αυτό μας έδειξαν. Οι… ταύροι έκαναν το ένα-δύο στο Μπαχρέιν, με τον Sergio Perez στη δεύτερη θέση και τις δύο Ferrari (Carlos Sainz Jr και Charles Leclerc) στην τρίτη και τέταρτη αντίστοιχα. Πίσω του οι Russell, Norris, Hamilton και Piastri.Οι οδηγοί της Aston Martin Alonso και Stroll συμπλήρωσαν την δεκάδα (και τις βαθμολογούμενες θέσεις.

‘Όμως δεν είναι μόνο το ένα-δύο της Red Bull αλλά και ο τρόπος που έγινε με τον Ολλανδό να έχει διαφορά 22,5 δεύτερα από τον δεύτερο και να ρίχνει γύρο ακόμη και στον 11ο της κατάταξης. Αυτή μάλιστα ήταν και η 5η Grand Slam νίκη στην καριέρα του (δλδ: Pole Position, νίκη, ταχύτερος γύρος και να είναι πρώτος συνεχώς). Με αυτή την επιτυχία ισοφάρισε το ρεκόρ των Alberto Ascari και Michael Schumacher. Μόνο οι Jim Clark (8) και Lewis Hamilton (6) έχουν περισσότερα.

Η Red Bull ήταν κυρίαρχη σε αυτόν τον αγώνα, αλλά τα εύσημα πηγαίνουν στον Sainz που κράτησε τον Perez σε πίεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τερματίζοντας 2,6 δευτερόλεπτα πίσω του. Αλλά είναι η διαφορά 25,1 δευτερολέπτων από τον Verstappen, που προκαλεί ανησυχία. Κανείς δεν μπορούσε να τον πιέσει. Ελπίζουμε να μην εξελιχθεί έτσι όλη η χρονιά.

Πάντως ήταν ένας τυπικός αγώνας για την ομάδα της Red Bull και τον Verstappen, με συνέπεια και εξαιρετική διαχείριση ελαστικών καθώς η Red Bull ακολούθησε μια λιγότερο συντηρητική στρατηγική σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Έχοντας κρατήσει ένα σετ μαλακών από το Σάββατο, ο Verstappen και ο Perez έτρεξαν και οι δύο με ένα συνδυασμό μαλακό-σκληρό-μαλακό δύο ενώ οι άλλες ομάδες επέλεξαν μια στρατηγική με μαλακή-σκληρή-σκληρή γόμα.

Εκτός από τους οδηγούς των Red Bull και Ferrari, καλό αγώνα έκανε και ο Russell της Mercedes με ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα του Russell. Δυστυχώς ο Βρετανός δεν μπόρεσε να το συνεχίσει αφού αντιμετώπισε ένα ύποπτο πρόβλημα στην ηλεκτρική μονάδα ισχύος, η οποία πότε απέδιδε και πότε όχι στον αγώνα, μέχρι τότε ο Βρετανός κέρδισε τον συμπατριώτη του Lando Norris στη “μάχη” για την έκτη θέση.

photo F1.com

.Ο Lewis Hamilton πάλι δεν μπορούσε να κάνει απολαύσει τον αγώνα όπως ο Russell , καθώς είχε κολλήσει σε μεγάλο βαθμό πίσω από τον Fernando Alonso ενώ αντιμετώπιζε το πρόβλημα ενός… σπασμένου καθίσματος. Περίπου στη μέση του αγώνα κατάφερε να περάσει τον οδηγό της Aston Martin και τον Oscar Piastri στους τελευταίους γύρους για να τερματίσει έβδομος.Τελικά ο Piastri έβαλε την McLaren στη δεκάδα , ενώ ο Alonso τερμάτισε ένατος.

Ο Lance Stroll συνήλθε από την επαφή του με τον Nico Hulkenberg στην πρώτη στροφή για να τερματίσει 10ος χάρη στην έξυπνη στρατηγική της Aston Martin, που τον έφερε ξανά στον αγώνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό