16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Formula 1: «Τα γυρνάει» η Red Bull, χωρίς αναβαθμίσεις στην Ίμολα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στροφή 180 μοιρών από την αυστριακή ομάδα της F1 που άλλαξε τα πλάνα της αναφορικά με το πακέτο αναβαθμίσεων που ετοίμαζε για την RB18.

Η αγωνιστική σεζόν του 2022 έχει αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα στη Red Bull Racing. H αυστριακή ομάδα μπορεί να κέρδισε τον αγώνα στη Σαουδική Αραβία, ωστόσο μετρά δύο εγκαταλείψεις για τον Μαξ Φερστάπεν και μία για τον Σέρχιο Πέρεζ. Η αξιοπιστία είναι ένα σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η ομάδα και προς ώρας δεν έχει αποκαλύψει την αιτία που έβγαλε εκτός μάχης τον πρωταθλητή του 2021 στην Αυστραλία. Οι φήμες πάντως κάνουν λόγο πως το πρόβλημα είναι διαφορετικής φύσεως από αυτό του Μπαχρέιν.

Η Formula 1 θα πραγματοποιήσει την πρώτη της επίσκεψη σε πίστα επί ευρωπαϊκού εδάφους το τριήμερο 22-24 Απριλίου στην Ίμολα. Εκεί η Red Bull Racing είχε προϊδεάσει πως θα φέρει ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων. Στόχος της ομάδας είναι να βελτιώσει την απόδοση της RB18 και παράλληλα να μειώσει το βάρος της, σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει σε δυναμική τη Scuderia Ferrari, με τον οδηγό της ιταλικής ομάδας, Σαρλ Λεκλέρ, να ανησυχεί για αυτά που ετοιμάζουν στη Red Bull Racing.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, παραδέχεται στο motorsport.com πως άλλαξαν τα πλάνα στην ομάδα αναφορικά με τις επικείμενες αναβαθμίσεις: «Όλα είναι μέρος της εξέλιξης του μονοθεσίου. Δεν θα έλεγα πως ετοιμάζουμε ένα μεγάλο πακέτο. Το γεγονός πως θα έχουμε Αγώνα Sprint σημαίνει πως υπάρχει πολύ λίγος διαθέσιμος χρόνος να αξιολογήσεις τις αναβαθμίσεις. Έχουμε μόλις μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών και μετά έχουμε κατατακτήριες δοκιμές. Πρέπει να έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση ώστε να φέρεις αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό σου».

Επιπλέον ο Χόρνερ αναφέρθηκε στο ρυθμό εξέλιξης του μονοθεσίου της ομάδας, ενώ έδωσε τη δική του εξήγηση γιατί η Ferrari υπερτερεί σε απόδοση: «Πιστεύω πως όσο μαθαίνουμε το πώς λειτουργούν τα ελαστικά και το πώς αποδίδει το μονοθέσιο, έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα για το προς τα πού πρέπει να κινηθούμε στην εξέλιξη της RB18. Μετά από τρεις αγώνες, έχουμε όλα όσα χρειάζονται για το υπόλοιπο της σεζόν. Τώρα προσπαθούμε να φτάσουμε τη Ferrari. Είμαστε η δεύτερη ταχύτερη ομάδα και αυτό είναι θετικό. Φυσικά κι αυτοί ξεκίνησαν το project του 2022 πολύ νωρίτερα από εμάς, οπότε τώρα προσπαθούμε να τους φτάσουμε. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να κατανοούμε τα προβλήματα που έχουμε».

Μετά από τρεις αγώνες στο 2022, η Red Bull Racing βρίσκεται στην 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 55 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό