19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Formula 1 και Moto GP κάτω από την ίδια στέγη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εξαγορά του MotoGP από την Liberty Media έναντι 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί σημαντικό ορόσημο στον κλάδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Με την αγορά του 86% των μετοχών της Dorna, της μητρικής εταιρείας του MotoGP, η Liberty Media επιβλέπει πλέον τόσο τους αγώνες με δύο όσο και με τέσσερις τροχούς, εδραιώνοντας τη θέση της ως κυρίαρχη δύναμη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το MotoGP, γνωστό ως η Φόρμουλα 1 των αγώνων μοτοσικλέτας, αποτελεί μια συναρπαστική ευκαιρία για τη Liberty Media.

Αν και τα συγκεκριμένα σχέδια για το μέλλον παραμένουν αδιευκρίνιστα, η εξαγορά σηματοδοτεί μια πιθανή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας και παρουσίασης του MotoGP σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Dorna Sports, ο ισπανικός οργανισμός στον οποίο ανήκει το MotoGP από το 1992, φέρνει μια ισχυρή εθνική ταυτότητα και επιτυχημένη παγκόσμια επέκταση στην συγκεκριμένη σειρά αγώνων.

Ωστόσο, μένει να δούμε πώς αυτή η ευρωπαϊκή προσέγγιση θα συνδυαστεί με το στυλ διαχείρισης της Liberty Media.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Liberty Media, Greg Maffei, εξέφρασε ενθουσιασμό για την εξαγορά, επικαλούμενος την παγκόσμια απήχηση και τις οικονομικές δυνατότητες του MotoGP.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για το MotoGP υπό την καθοδήγηση της Liberty Media.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό