15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Formula 1: Η καμένη Haas του Γκροζάν γίνεται έκθεμα ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μονοθέσιο του Γάλλου που τυλίχθηκε στις φλόγες στο GP Μπαχρέιν της F1 το 2020 και λίγο έλλειψε να του κοστίσει τη ζωή, θα εκτίθεται πλέον σε κοινή θέα.

Στις 24 Μαρτίου θα ανοίξει τις πύλες της η πρώτη Έκθεση της Formula 1 (F1 Exhibition) στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά εντυπωσιακά εκθέματα από την ιστορία του σπορ, μοναδικά οπτικοακουστικά υλικά που δεν είχαν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν, ιστορικά μονοθέσια και κειμήλια.

Η έκθεση της Formula 1 θα περιλαμβάνει συνολικά επτά αίθουσες. Μία από αυτές θα ονομάζεται «Survival», δηλαδή «επιβίωση». Εκεί θα βρίσκεται το σασί της Haas VF-20, με την οποία ο Ρομέν Γκροζάν είχε το ατύχημα που λίγο έλλειψε να του κοστίσει τη ζωή στοv εναρκτήριο γύρο του Grand Prix Μπαχρέιν το 2020.

Η πρόσκρουση με ταχύτητα 193 χλμ/ώρα στις μπαριέρες, διέλυσε το μονοθέσιο, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Ως εκ θαύματος, ο Γάλλος κατάφερε να λύσει τις ζώνες του και να βγει μέσα από τον πύρινο κλοιό, με μικρής έκτασης εγκαύματα.

The burnt-out car Romain Grosjean miraculously escaped from is going on display for the first time as part of a new F1 Exhibition that’s opening in Madrid.

The pictures serve as a reminder of just how lucky he was and that halo is one of the best inventions the sport has seen. pic.twitter.com/qEOEeHWD6f

— ESPN F1 (@ESPNF1) February 21, 2023

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα παίζει ένα φιλμ μικρής διάρκειας, στο οποίο ο Γκροζάν μιλά για το ατύχημά του: «Από τη δική μου οπτική, ήταν ένα μεγάλο ατύχημα, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο βίαιη ήταν η πρόσκρουση. Την επόμενη ημέρα ρώτησα κάποιον να μου δείξει το ατύχημα και τότε το συνειδητοποίησα. Η γυναίκα μου έβλεπε τον αγώνα μαζί με τον μπαμπά μου. Θα θυμούνται τη στιγμή αυτή για όλη τους τη ζωή. Έπρεπε να σπάσω το headrest, το χτυπούσα με το κράνος μου και τελικά κατάφερα να βγω. Είχε κολλήσει το αριστερό μου πόδι στο σασί και το τραβούσα με όλη μου τη δύναμη. Όταν ελευθερώθηκα το ένα μου παπούτσι έμεινε μέσα».

“It saved my life” – Romain Grosjean

For the first time, the remains of Grosjean’s car from his dramatic 2020 crash in Bahrain will go on display. Fans visiting the brand new @F1Exhibition in Madrid will be able to see it. Opening 24 March 🗓#F1 pic.twitter.com/pSHWxpcFuI

— Formula 1 (@F1) February 21, 2023

Φωτογραφίες: engine_f1/Twitter



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό