23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Formula 1 – Αλλάζει αγωνιστικούς διευθυντές το μισό grid!

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι πάρα πολύ σπάνιο για ένα άθλημα υψηλού προφίλ και κύρους όπως είναι η Formula 1 να παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές σε καίριες θέσεις όπως είναι αυτές των αγωνιστικών διευθυντών αλλά η off-season του 2022 μας επιφύλασσε εκπλήξεις. Το πρώτο ντόμινο έπεσε με την ανακοίνωση του διαζυγίου μεταξύ Ferrari και Mattia Binotto και σε εκείνο το σημείο όλοι ήξεραν ότι η ιταλική ομάδα είχε κάνει την προεργασία της και θα ακολουθήσει μία σειρά μεταγραφών ώστε να καλυφθούν διαδοχικά τα κενά που θα προκαλέσει η πρόσληψη του νέου team principal της Ferrari.

Ο Fred Vasseur ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της Scuderia στην Sauber νωρίς, δίνοντας χρόνο στην ελβετική εταιρία να προχωρήσει στην αναζήτηση και την πρόσληψη του αντικαταστάτη του και αυτός βρέθηκε ντυμένος στα πορτοκαλί. Ο λόγος για τον Andreas Seidl της McLaren που αν αληθεύουν οι φήμες, ήταν ο εκλεκτός και της Audi για όταν ξεκινήσει επίσημα η συμμετοχή της γερμανικής εταιρίας στο πρωτάθλημα της F1, το 2026 – δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Seidl δούλεψε στην αδερφή εταιρία της Audi, στην Porsche, όταν αυτή κατέκτησε τρεις φορές τον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Το πρόβλημα ήταν ότι η Sauber “έχασε” τον Vasseur νωρίτερα απ’ ότι περίμενε και αυτό σήμαινε πως έπρεπε να επιταχύνει τις συνομιλίες με τον Seidl. Ευτυχώς το πρόβλημα λύθηκε και ο πρώην επικεφαλής της McLaren θα αναλάβει καθήκοντα CEO του Sauber Group με το πρώτο του καθήκον να είναι η εύρεση νέου αγωνιστικού διευθυντή για την ομάδα της Alfa Romeo. Όσο για την McLaren; Αυτή εξεπλάγην από το timing της αποχώρησης του Seidl, αν και ο Γερμανός ενημέρωσε τους εργοδότες του νωρίς ούτως ώστε οι δρόμοι τους να χωρίσουν με όμορφο τρόπο, και αποφάσισε να προάγει έναν άνθρωπο εκ των έσω στην “ηλεκτρική καρέκλα” του αγωνιστικού διευθυντή. Αυτός είναι ο Andrea Stella που σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, ήταν και η πρώτη επιλογή του Δ.Σ. της McLaren που πίστευε από την αρχή ότι η ομάδα έχει το ταλέντο που χρειάζεται και δεν ήταν ανάγκη να ψάξει αλλού.

Τέλος, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε το διαζύγιο που προέκυψε ανάμεσα στην Williams και τον δικό της αγωνιστικό διευθυντή και CEO, Jost Capito. Αυτός αλλά και ο τεχνικός διευθυντής της αγγλικής ομάδας, Francois-Xavier Demaison αποχωρούν έπειτα από μία απογοητευτική χρονιά που τελείωσε με την Williams στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με τραγική συγκομιδή η οποία δεν ξεπέρασε τους 8 βαθμούς. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Capito, οπότε για να συνοψίσουμε, έχουμε και λέμε: Fred Vasseur στην Ferrari, Andrea Stella στην McLaren, Andreas Seidl ως επικεφαλής του Sauber Group και Alfa Romeo Racing και Williams χωρίς αγωνιστικούς διευθυντές μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό