21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ford Ranger Wildtrak 3.0L EcoBlue V6 240PS – Η σωστή έκδοση του Ranger

Ειδήσεις Ελλάδα

Έχοντας οδηγήσει πολύ πρόσφατα το καινούριο Ford Ranger Raptor με τον τρίλιτρο κινητήρα βενζίνης, είχαμε γράψει πως επί της ουσίας πρόκειται για ένα WRC αυτοκίνητο με μανδύα pick up. Στη παρουσίασή του οι άνθρωποι της Ford μας είχαν ενημερώσει ωστόσο και για την έλευση του, επίσης ολοκαίνουριου, Ranger όπου μία από τις εκδόσεις του θα ήταν η Wildtrack με τρίλιτρο V6 κινητήρα πετρελαίου με 240 ίππους. Και φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία για μία σύντομη οδηγική εμπειρία μαζί του, μετά την παραχώρηση του αυτοκινήτου από την Ford Βροχίδης-Χατζής, τον επίσημο έμπορο και επισκευαστή Ford στη Θεσσαλονίκη.

Η αλήθεια είναι πως ένα τέτοιο αυτοκίνητο θέλει λάσπες, χιόνια, ποτάμια και ότι δυσκολία μπορεί να φανταστεί κανείς εκτός δρόμου, προκειμένου να εκτιμήσεις τις απίστευτα υψηλές δυνατότητες που έχει. Και βεβαίως ένα καυτό καλοκαιρινό ΣαββατοΚύριακο δεν είναι ικανό να σου αποκαλύψει όλα όσα μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Είναι ωστόσο αρκετό για μία πρώτη, απολαυστική γεύση της δουλειάς που έχουν κάνει οι άνθρωποι της Ford σε όλα τα επίπεδα, ενώ είναι δεδομένο ότι θα επανέλθουμε με μια οδηγική εμπειρία μαζί του, όταν πια θα έχει χειμωνιάσει.

Επιβλητικό και εντυπωσιακό μέσα και έξω

Mε το που το αντικρίζεις αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για ένα τολμηρό, γεμάτο αυτοπεποίθηση και με ένα δυναμικό εξωτερικό που μοιράζεται το παγκόσμιο σχεδιαστικό DNA των pick-up μοντέλων της Ford.  Το νέο Ranger Wildtrak ξεχωρίζει χάρη στους εντυπωσιακούς εμπρός προβολείς LED, τη νέα τραπεζοειδή μάσκα και τις επιβλητικές ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 18 ιντσών. Στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, τα φωτιστικά σώματα είναι σχεδιασμένα σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά γραφικά του εμπρός τμήματος δημιουργώντας ένα καθ’ όλα κομψό και καθηλωτικό σύνολο, ενώ έξτρα πόντους πρακτικότητας και ευκολία προσφέρει το νέο πλαϊνό πίσω βοηθητικό σκαλοπάτι καρότσας.

Το νέο Ranger Wildtrack έχει μήκος που φτάνει τα 5.370 χλστ., το ύψος βρίσκεται στα 1.884 χλστ., ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 3.270 χλστ. και το πλάτος είναι 2.208 χλστ. Αυτές οι εξωτερικές διαστάσεις μεταφράζονται σε περισσότερο διαθέσιμο χώρο, ειδικά στη δεύτερη σειρά καθισμάτων της διπλής καμπίνας. Την ίδια στιγμή μειώθηκαν οι πρόβολοι, κάτι που σημαίνει βελτιωμένες ικανότητες εκτός δρόμου, χάρη στις μεγαλύτερες γωνίες προσέγγισης (30 μοίρες), διαφυγής (26 μοίρες) και ράμπας (21 μοίρες). Στις βελτιωμένες δυνατότητες συμβάλλει η απόσταση των 237 χλστ. από το έδαφος, ενώ το βάθος διάσχισης υδάτινου εμποδίου, είναι 800 χλστ. Η καρότσα, χάρη στο μεγάλο πλάτος μεταξύ των θόλων, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει είτε εγκάρσια είτε διαμήκη μία ευρωπαλέτα, με ωφέλιμο φορτίο 1.190 κιλών, ενώ η ελκτική του ικανότητα φτάνει τους 3,5 τόνους.

Στο εσωτερικό το νέο Ranger Wildtrak συνθέτει τον ιδανικό χώρο εργασίας για κάθε επαγγελματία και συγχρόνως ένα ευρύχωρο, έξυπνο και συνδεδεμένο περιβάλλον με άφθονες επιλογές άνεσης και αποθήκευσης αντικειμένων. Κύριο χαρακτηριστικό της καμπίνας είναι η κεντρική ψηφιακή οθόνη αφής 12 ιντσών με κορυφαία συνδεσιμότητα Ford SYNC 4, σύστημα πλοήγησης και ενσωματωμένο modem.

Το νέο pick up της Ford παραμένει απόλυτα πιστό στην πολυετή πλέον παράδοση της εταιρίας για κορυφαία επίπεδα ασφάλειας. Έχοντας αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, το νέο Ranger Wildtrak είναι εφοδιασμένο μεταξύ άλλων με ένα πλήρες πακέτο αερόσακων (μετωπικοί οδηγού και συνοδηγού, πλευρικοί, οροφής και γονάτων οδηγού και συνοδηγού).

Μάλιστα, η συγκεκριμένη έκδοση του νέου Ranger προτάσσει πλούσιο εξοπλισμό και σε ότι αφορά τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, όπως το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (Adaptive Cruise Control), το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS), η αυτόματη ενεργοποίηση φρένων κατά την όπισθεν με Traffic Alert και ο φωτισμός ζωνών οχήματος 360 μοιρών (Zone Lighting).

Οι χώροι στο εσωτερικό είναι κάτι παραπάνω από άνετοι για τέσσερα άτομα, ενώ η ποιότητα τόσο των υλικών όσο και της κατασκευής έχει αναβαθμιστεί σε σημείο που θυμίζει premium επιβατικό μοντέλο.

Δυνατός και ταιριαστός με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου

Το νέο Ranger Wildtrak τροφοδοτείται από τον νέο τρίλιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα EcoBlue της Ford, ο οποίος αποδίδει 240 ίππους και 600 Nm ροπής. Έτοιμος να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους δοκιμασία και απαίτηση, ο υπερσύγχρονος αυτός ντίζελ κινητήρας συνεργάζεται υποδειγματικά με το κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford, που για μια ακόμα φορά προσφέρει άμεσες και ομαλές αλλαγές, περισσότερη οικονομία αλλά και ευκολία στην οδήγηση. Διατηρώντας στο ακέραιο τις μοναδικές δυνατότητες κίνησης του Ranger επόμενης γενιάς σε κάθε είδους επιφάνεια, η έκδοση Wildtrak διαθέτει στάνταρ ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό επιλογέα E-Shifter, έξι επιλέξιμα προφίλ οδήγησης και δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού για ακόμα πιο υψηλές επιδόσεις σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Σημαντικά αναβαθμισμένο εκτός και κυρίως εντός δρόμου

Δοκιμάζοντας το Ford Ranger Wildtrack σκέφτεσαι από πού ξεκίνησαν τα pick-up και πού έφτασαν τόσο ως προς τις εκτός δρόμου ικανότητες, όσο πολύ περισσότερο στον εκπολιτισμό τους στην εντός δρόμου συμπεριφορά. Εντυπωσιακό το εντελώς νέο,Ranger στην άσφαλτο με εξαιρετική συμπεριφορά και απίστευτα υψηλή ποιότητα κύλισης. Προφανώς και δεν σε προκαλεί να το οδηγήσεις στα όρια, όπως κάνει το Raptor, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος ύπαρξης αυτής εδώ της δημιουργίας.

Αντίθετα σε προσκαλεί με την ποιοτική έκφραση του να πιέσεις με μέτρο και να αποκαλύψεις αρετές συνδεδεμένες με τα μηχανικά του μέρη, καθώς ανάρτηση και αμάξωμα ανταποκρίνονται περίφημα. Σε κάθε τύπου έδαφος, όπως και αν το οδηγήσεις επιλέγοντας ηλεκτρονικά το πρόγραμμα που σου ταιριάζει, με πλεονέκτημα το δέσιμο του κινητήρα με το πολυμήχανο κιβώτιο. Απίστευτο το πόσο αλλά και το πώς έχουν εξελιχθεί τα σύγχρονα pick-up, με την Ford να έχει τοποθετήσει ψηλά τον πήχη με το Ranger, ενώ τον έχει εκτοξεύσει με το Raptor.

Aυτό εδώ το pick up που προκαλεί βλέμματα και αντιδράσεις είναι απίστευτα άνετο στην καθημερινότητα αρκεί βεβαίως να εξοικειωθείς με τις διαστάσεις του, αλλά και ικανό στο εκτός δρόμου παιχνίδι, οπότε και οι απαιτήσεις εκτοξεύονται. Η κατανάλωση, άρρηκτα συνδεδεμένη με τις διαθέσεις σας. Μπορεί σε ρυθμούς ανάλογους του χαρακτήρα του να προσεγγίσει με άνεση το διψήφιο, αλλά με την ίδια ή και μεγαλύτερη άνεση να την ανεβάσει αρκετά, όταν το «εκμεταλλευτείτε» είτε εντός είτε εκτός δρόμου.  

Το νέο Ford Ranger Wildtrak ξεκινάει με τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα από τα 56.734 Ευρώ, ενώ με τον τρίλιτρο diesel  V6 των 240 ίππων κοστίζει  από 57.856 ευρώ και για την απόκτησή του προσφέρεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης Ford Finance με προνομιακό επιτόκιο, καθώς και το πρόγραμμα μίσθωσης Ford Lease. Εμείς πάντως ήδη ανυπομονούμε να χειμωνιάσει για το απολαύσουμε ακόμη περισσότερο…όπως του πρέπει!!!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό