20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ford Mustang Super Cobra Jet 1800 – Ιεροσυλία ή το μέλλον;

Ειδήσεις Ελλάδα

Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να σου πω ότι οι αγώνες dragster είναι μία από τις δημοφιλέστερες μορφές motorsports στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Όπως δεν χρειάζεται να σου πω ότι στην πλειοψηφία τους, τα αγωνιστικά διαθέτουν κάποιον θηριώδη V8 με πάρα πολλά κυβικά και σε πολλές περιπτώσεις, με κάποια μορφή υπερτροφοδότησης. Τα άλογα ξεκινούν από… μερικές εκατοντάδες και καταλήγουν σε μερικές χιλιάδες αλλά στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, υπάρχει και η εναλλακτική. Η Ford αποφάσισε το 2020 να την εξερευνήσει παρουσιάζοντας την Mustang Cobra Jet 1400 ως ένα καθαρόαιμο αλλά αμιγώς ηλεκτρικό dragster που κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ του ταχύτερου χρόνου για ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό με πλήρες αμάξωμα, καταγράφοντας 8.128 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου 276,69 km/h!

Όπως την δεκαετία του ’60 όμως, όταν η αμερικανική εταιρία έφερνε τις Super Cobra Jet βελτιώνοντας την αρχική φόρμουλα, έτσι και τώρα παρουσιάζει την Mustang Super Cobra Jet 1800. Η αναβαθμισμένη έκδοση μπορεί να διαθέτει τους ίδιους ηλεκτροκινητήρες αλλά το νέο κιβώτιο ταχυτήτων, οι επεμβάσεις που έγιναν στον πίσω άξονα και το ολοκαίνουριο σύστημα μπαταριών που εξελίχθηκε από την Ford Performance σε συνεργασία με την MLe Racecars έχουν “ξεκλειδώσει” το αγωνιστικό και το έχουν κάνει όχι μόνο σημαντικά ελαφρύτερο (χάρη στη νέα μπαταρία) αλλά και σημαντικά ταχύτερο. Πόσο ταχύτερο; Δεν γνωρίζουμε ακόμα αλλά είναι δεδομένο ότι η αμερικανική εταιρία θα προσπαθήσει και μάλλον θα καταφέρει να καταρρίψει το δικό της ρεκόρ.

Η Ford ποτέ δεν έκρυψε τις προθέσεις της όσον αφορά στον εξηλεκτρισμό και την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, έχοντας ήδη παρουσιάσει αρκετά πολύ ενδιαφέροντα projects που εξερευνούν διαφορετικές πτυχές των motorsports. Από την τρομερή Mustang Mach E 1400 έως την προαναφερθείσα Cobra Jet 1400 και από το θηριώδες SuperVan 4 έως τη νέα Cobra Jet 1800. Η αμερικανική εταιρία έχει βαλθεί να μας δείξει τι είναι εφικτό με τη νέα τεχνολογία και μέχρι στιγμής, το καταφέρνει! Πριν κλεισουμε, να αναφέρουμε ότι εκτός από την MLe Racecars, στην αναβάθμιση της Mustang Cobra Jet συνέβαλλαν επίσης η AEM-EV, η Watson Engineering και η Cascadia Motion. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επανέλθουμε στο θέμα της Mustang Super Cobra Jet γιατί η κατάρριψη του ρεκόρ είναι καθαρά θέμα χρόνου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό