22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ford Mustang Mach E: Ηλεκτρικές επιδόσεις με έως 610 χλμ αυτονομίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί στο πρώτο άκουσμα ο συνδυασμός των λέξεων “αμιγώς ηλεκτρική Mustang και SUV” να μην ηχεί όμορφα στους παραδοσιακούς λάτρεις της Mustang, αλλά μια επαφή με το αυτοκίνητο θα πείσει και τον κάθε δύσπιστο πως η Mustang Mach-E είναι μια πολύ ολοκληρωμένη επιλογή για καθημερινό αυτοκίνητο και όχι μόνο, καθώς η μεγάλη αυτονομία του βάζει τέλος στο άγχος εύρεσης φορτιστή.
Η Ford βασίζει πολλά σε αυτό το μοντέλο και οι πωλήσεις του την δικαιώνουν. Η Mustang Mach-E είναι το αυτοκίνητο που φέρνει νέους πελάτες στις αντιπροσωπείες της, με το 88% των πελατών της Mustang Mach-E να έχει προέλθει από άλλες μάρκες αυτοκινήτων, ενώ για πολλούς είναι το πρώτο τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο.1Η Mustang Mach-E προσφέρεται με δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η μικρή έχει χωρητικότητα 75,7 kWh (ωφέλιμη 68,0 kWh), με τις εκδόσεις που την διαθέτουν να ονομάζονται Standard Range (SR), με την μεγάλη να έχει χωρητικότητα 98,7 kWh (ωφέλιμη 91,0 kWh), με τις εκδόσεις να ονομάζονται Extended Range (ER).
Αναμφισβήτητα το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά γρήγορο, πόσο μάλλον για τον μέσο χρήστη και τις καθημερινές μετακινήσεις του. Στην έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα, αυτός είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα, και με την SR μπαταρία αποδίδει 269 ίππους και 430 Νm, ενώ για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 6,1 δευτ. Με την ER μπαταρία, η απόδοση του αυτοκινήτου ανέρχεται σε 294 ίππους και 430 Nm, ενώ χρειάζεται 6,2 δευτ. για το 0-100 χλμ/ώρα.2Στην τετρακίνητη έκδοση, προστίθεται ένας ηλεκτροκινητήρας στον εμπρός άξονα, και αποδίδουν 269 ίππους και 580 Νm με την SR μπαταρία, ενώ για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,6 δευτ. Τέλος, η απόδοση της Mustang Mach-E ER AWD ανέρχεται σε 351 ίππους και 580 Nm ακαριαίας ροπής, ενώ για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,1 δευτ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 180 χλμ/ώρα σε κάθε έκδοση.
Από τις επιδόσεις καταλαβαίνεις πως η Mustang Mach-E είναι ένα εξαιρετικά γρήγορο αυτοκίνητο και μάλιστα παράγοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων.3Σε μικτό κύκλο, η SR RWD έκδοση μπορεί να κινηθεί έως 440 χλμ. με μια φόρτιση και η ER RWD έως 610 χιλιόμετρα. Ωστόσο, η τελευταία σε αστικό κύκλο μπορεί να αγγίξει έως τα 740 χλμ., νούμερο υπεραρκετό για να απαλλαγεί κάποιος από το άγχος της εύρεσης φορτιστή. Ακολούθως, η αυτονομία σε μικτό κύκλο της SR AWD είναι στα 400 χλμ. και της ER AWD στα 540 χλμ.4Διάβασε ακόμηΗ Ford θέλει να απαλλάξει τους οδηγούς του Mustang Mach-E από το άγχος της αυτονομίας

Η μπαταρία της Mustang Mach-E μπορεί να φορτιστεί σε απλή οικιακή πρίζα, βιομηχανική πρίζα, wallbox, αλλά και δημόσιους σταθμούς φόρτισης εναλλασσόμενου (AC), με ισχύ 11 kW ή συνεχούς ρεύματος (DC) με ισχύ έως 150kW. Με τον τελευταίο, χρειάζεται μόλις 10 λεπτά φόρτισης ώστε να προσθέσει 119 χλμ. αυτονομίας, ενώ για το 10% σε 80%, απαιτούνται 45 λεπτά.
Η καμπίνα ακολουθεί μία αφαιρετική προσέγγιση, υιοθετώντας την ανθρωποκεντρική σχεδίαση για την απομάκρυνση των περιττών στοιχείων από το οπτικό σου πεδίο. Η σχεδίαση έχει ως στόχο να σου προσφέρει ένα άνετο και απλό περιβάλλον, και περιλαμβάνει μία μεγάλη οθόνη αφής 15,5 ιντσών κάθετης διάταξης. Αυτή συγκεντρώνει τα περισσότερα χειριστήρια, ενώ στο κάτω σημείο του είναι ο φυσικός, περιστροφικός διακόπτης για την ένταση του ηχοσυστήματος.5Πίσω από το τιμόνι, υπάρχει η οθόνη 10,2 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Κλείνοντας, το ταμπλό διαθέτει ένα ενσωματωμένο ηχείο, με την Mustang Mach-E να έχει στάνταρ ηχοσύστημα Bang & Olufsen απόδοσης 560 Watt, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το αυτοκίνητο της Ford.
Το DNA της Ford παραμένει αναλλοίωτο, με τη Mustang Mach-E να διαθέτει τρία προφίλ οδήγησης, τα Whisper, Active και Untamed. Το καθένα παραμετροποιεί τον εσωτερικό φωτισμό, τα γραφικά της οθόνης, την συνολική οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, καθώς και τον “ήχο κινητήρα” που παράγουν τα ηχεία, με το Untamed να “απελευθερώνει” όλες τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.
Η πρόσβαση στο αυτοκινήτου γίνεται εύκολα με την τεχνολογία Phone As A Key, με το όχημα να ανιχνεύει το smartphone σου καθώς πλησιάζεις, ξεκλειδώνοντας τις πόρτες και επιτρέποντας την εκκίνηση χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις το τηλέφωνό από την τσέπη ή να χρησιμοποιήσεις το κλειδί.6Σε περίπτωση πλήρους αποφόρτισης του κινητού, μπορείς να εισάγεις κωδικό ασφαλείας στο πληκτρολόγιο που βρίσκεται στη μεσαία κολόνα του οχήματος, καθώς και έναν ξεχωριστό κωδικό στην εσωτερική οθόνη για την εκκίνηση.
Η Ford εξοπλίζει την Mustang Mach-E με τη νέα γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας και επικοινωνίας SYNC4 που έχει την δυνατότητα να μαθαίνει τις συνήθειες σου, επιτρέποντας την εξατομίκευση πάνω από 80 ρυθμίσεων του οχήματος, όπως θερμοκρασία καμπίνας, ρύθμιση θέσης και θερμοκρασίας καθισμάτων, κλπ.7Τα προφίλ εξατομίκευσης αποθηκεύονται στο cloud, έτσι ώστε να έχεις άμεση πρόσβαση και αλληλεπίδραση με αυτά μέσω του smartphone σου και της εφαρμογής FordPass Connect ανά πάση στιγμή. Επιπλέον το SYNC4 υποστηρίζει over-the-air αναβαθμίσεις βελτιώνουν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό