16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ford Mustang California Special – Με νοσταλγική διάθεση

Ειδήσεις Ελλάδα

Με κάθε νέα γενιά της εμβληματικής Ford Mustang είναι λογικό και αναμενόμενο να περιμένουμε πληθώρα ειδικών εκδόσεων. Στην περίπτωση της “S650” όπως είναι η κωδική ονομασία της 7ης γενιάς του αμερικανικού sports car, οι κερκόπορτες των ειδικών εκδόσεων άνοιξαν με την Dark Horse και την σκληροπυρηνική GTD αλλά αυτές δεν ήταν κάτι παραπάνω από μία πρόγευση. Σήμερα, η Ford προσθέτει άλλη μία έκδοση, η οποία ωστόσο έχει πολύ διαφορετικό χαρακτήρα από τις προαναφερθείσες. Ο λόγος για την “California Special” που συνεχίζει μία παράδοση η οποία κρατά από τα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Εκείνη βέβαια ήταν διαφορετική. Είχε επιπλέον φώτα ομίχλης, διαφορετική τάπα για το ρεζερβουάρ, hood pins και διαφορετικά πίσω φωτιστικά σώματα μεταξύ άλλων. Η σύγχρονη εκδοχή της, αυτή που βασίζεται στην τρέχουσα γενιά και πιο συγκεκριμένα, την GT έκδοση με τον 5-λιτρο, ατμοσφαιρικό V8 είναι κάπως πιο απλή αλλά όχι λιγότερο ξεχωριστή. Καταρχάς, να σημειώσουμε ότι η California Special Mustang είναι διαθέσιμη τόσο σε coupe όσο και σε cabrio αμάξωμα και διαφοροποιείται από όλες τις υπόλοιπες, “κοινές” Mustang χάρη σε μία σειρά αισθητικών επεμβάσεων με πιο χαρακτηριστικές, τις “Rave Blue” λεπτομέρειες στις εισαγωγές της ανασχεδιασμένης γρίλιας, τα φιμέ εμπρός φωτιστικά σώματα και τα αυτοκόλλητα που διατρέχουν το μήκος των πλαϊνών του αμαξώματος. Το πακέτο συμπληρώνουν οι εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών, διακοσμημένες και αυτές με το Rave Blue χρώμα σε δύο διαφορετικά σχέδια.

Στο εσωτερικό, τα καθίσματα είναι επενδυμένα με έναν συνδυασμό Navy Pier και Ebony Black δέρματος με Raptor Blue και Metal Gray ραφές να δημιουργούν την απαραίτητη αντίθεση ενώ ειδικά για την California Special έκδοση είναι τα πατάκια και ένα σήμα στο ταμπλό, στην πλευρά του συνοδηγού. Διακριτικές οι αλλαγές λοιπόν και σε καμία περίπτωση εξίσου εκτενείς με αυτές που έκαναν την κλασική Mustang GT/CS τόσο ξεχωριστή και τόσο ποθητή, ακόμα και τόσα χρόνια μετά. Βέβαια και η τιμή που έχει βάλει η Ford στο πακέτο δεν είναι εξωφρενικά, με λιγότερα από 2.000 δολάρια επιπλέον της Mustang GT Premium να αρκούν για να νιώσεις λίγο σαν… καλιφορνέζος.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η νέα Mustang GT/CS θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στα μέσα του Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του Los Angeles Auto Show και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα λανσαριστεί και στην δική μας γειτονιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό