20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ford F-150 Raptor R – Γιατί τα άλογα ποτέ δεν είναι αρκετά

Ειδήσεις Ελλάδα

Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί λατρεύουν τα μεγάλα pickups είναι αδιαμφισβήτητο. Το αποδεικνύουν κάθε χρόνο με τις απερίγραπτες ποσότητες που αγοράζουν. Με κάποιες εταιρίες να επενδύουν σε σύγχρονα, μοντέρνα pickups ακόμα και στην Ευρώπη, αυτοί που τα προτιμούν έναντι ενός SUV για παράδειγμα, έχουν πολλά να πούνε για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Μία από αυτές τις εταιρίες είναι φυσικά η Ford με τον δημοφιλές Ranger και το θηριώδες Ranger Raptor που στην άλλη όχθη του Ατλαντικού έχει το F-150, το… θηριοδέστερο F-150 Raptor και το πραγματικά απίστευτο F-150 Raptor R.

Όλα ξεκίνησαν πριν από 15 χρόνια με το πρώτο F-150 Raptor που εξοπλιζόταν με έναν V8 κινητήρα 5.4 λίτρων που πρόσφερε “μόλις” 310 ίππους. Λίγο αργότερα προστέθηκε στην γκάμα ένας V8 με χωρητικότητα 6.2 λίτρων ενώ για την δεύτερη γενιά, η Ford εγκατέλειψε τον 8-κύλινδρο για χάρη ενός υπερτροφοδοτούμενου V6 ο οποίος παρέμεινε η μοναδική επιλογή για όποιον ήθελε το κορυφαίο F-150 μέχρι το 2022. Τότε η Ford απάντησε στον ανταγωνισμό λανσάροντας το F-150 Raptor R με έναν supercharged V8 5.2 λίτρων που ήταν ικανός για 700+ άλογα! Με τον ανταγωνισμό να έχει πεθάνει όμως, η Ford θα μπορούσε να επαναπαυθεί στις δάφνες της και να συνεχίσει να προσφέρει το ίδιο προϊόν μέχρι να το αποσύρει κι όμως, μπαίνουμε στο 2024 και το F-150 Raptor R έρχεται δυνατότερο από ποτέ. Γιατί 700+ άλογα δεν είναι αρκετά…

…Οπότε ας προσφέρουμε στο φιλοθεάμων κοινό τον ίδιο κινητήρα αλλά αναβαθμισμένο ώστε να προσφέρει 730 ίππους! Η ροπή παρέμεινε ίδια αλλά ούτως ή άλλως άγγιζε τα 870 Nm οπότε δεν θα στεναχωρηθούμε κιόλας. Η Ford δεν ανακοίνωσε καμία άλλη αλλαγή για το κορυφαίο F-150, τουλάχιστον όχι στα μηχανικά του καθώς ολόκληρη η Raptor οικογένεια θα εξοπλιστεί με νέο διαιρούμενο εμπρός προφυλακτήρα, σφυρήλατους γάντζους ρυμούλκησης, ελαφρώς ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και νέα γρίλια. Επιπλέον bonus για το Raptor R και τα άλλα Raptor μοντέλα είναι τα νέα Fox Dual Live Valve αμορτισέρ που διαθέτουν μία δεύτερη βαλβίδα η οποία ελέγχει το rebound. Όλα αυτά, σκέψου ότι κοστίζουν στις Η.Π.Α. από σχεδόν 110.000 δολάρια που ναι, ακούγονται πολλά αλλά σου δίνουν ένα pickup με 720 άλογα που κινείται εξίσου γρήγορα σε οποιαδήποτε επιφάνεια και ανεξαρτήτως εμποδίων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό