26.5 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ford – 7.500 αιτήσεις για την Mustang των 800+ ίππων!

Ειδήσεις Ελλάδα

“Ποιος θα πληρώσει περισσότερα από 300.000 δολάρια για να αγοράσει μία Ford Mustang;” Είμαι σίγουρος ότι αυτή η σκέψη πέρασε από το μυαλό πολλών αδαών όταν η Ford μας εξέπληξε παρουσιάζοντας την εξωφρενική και εξωτική Mustang GTD στα τέλη του καλοκαιριού του περασμένου έτους. Τώρα η Ford έχει την απάντηση σε αυτή την ερώτηση καθώς ανακοίνωσε ότι κλείνει το παράθυρο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κορυφαία Mustang όλων των εποχών έχοντας λάβει περισσότερες από 7.500 αιτήσεις για τα δύο χρόνια που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αλλά αδιευκρίνιστο προς το παρόν, αριθμό αυτοκινήτων. 7.500 άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να αποχωριστούν περισσότερα από 300.000 δολάρια για να κάνουν δική τους μία από τις πιο ειδικές Mustang στην μακρά και πλούσια ιστορία του μοντέλου και τώρα είναι σειρά των Ευρωπαίων.
Η Ford έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα λανσάρει την Mustang GTD και στην δική μας ήπειρο και τώρα ανακοινώνει ότι θα ανοίξει τις αιτήσεις γύρω στα μέσα του Ιουνίου, ταυτόχρονα με το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του μοντέλου, το οποίο είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στις 24 ώρες του Le Mans. Παράλληλα, η Ford ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μία επίσημη προσπάθεια  για να σπάσει το άτυπο φράγμα των 7 λεπτών στην περιβόητη πίστα του Nurburgring κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Αν η προσπάθεια αυτή στεφθεί με επιτυχία, η Ford Mustang GTD θα ενταχθεί σε ένα πολύ περιορισμένο club αυτοκινήτων που δεν υπερβαίνουν σε αριθμούς τα 20 και θα είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών των μηχανικών και των σχεδιαστών που δημιούργησαν και κατασκεύασαν την θηριώδη Mustang.

“Έχουμε δοκιμάσει εκτενώς την Mustang GTD στην Β. Αμερική, στην πίστα Sebring International Raceway και την Virginia International Raceway μεταξύ άλλων. Όλα αυτά, για την δημιουργία ενός αυτοκινήτου που μπορεί να ολοκληρώσει έναν γύρο στο Nurburgring σε λιγότερο από 7 λεπτά.”
Δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος της Mustang GTD, Greg Goodall. Να θυμίσουμε ότι η κορυφαία Ford Mustang κινείται χάρη σε έναν supercharged V8 με χωρητικότητα 5.2 λίτρων ο οποίος σύμφωνα με την εταιρία θα είναι ικανός για περισσότερα από 800 άλογα και θα στροφάρει έως τις 7.500 σ.α.λ. Αυτός θα χρησιμοποιεί έναν carbon άξονα μετάδοσης για να μεταφέρει την ισχύ στο 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που έχει τοποθετηθεί στον πίσω άξονα για βέλτιστη κατανομή του βάρους και αυτό με την σειρά του, θα στέλνει την δύναμη στους τροχούς του πίσω άξονα με τα ελαστικά των 345 χιλιοστών να προσπαθούν απεγνωσμένα να βρούνε πρόσφυση. Κατά τα άλλα, η Mustang GTD θα διαθέτει ημι-ενεργή ανάρτηση, ένα πανίσχυρο carbon-ceramic σύστημα πέδησης της Brembo και φυσικά, ένα ακραίο bodykit που εξασφαλίζει όχι μόνο την παραγωγή της μέγιστης αεροδυναμικά παραγόμενης κάθετης δύναμης (λέγε με downforce) αλλά και την κατεύθυνση της ροής του αέρα στα σημεία όπου χρειάζεται για την απαγωγή της θερμότητας και την ψύξη των μηχανικών. Όπως καταλαβαίνεις, η Mustang GTD δεν είναι ένα όχημα που απευθύνεται σε πολλούς και δεν είναι η τιμή της που την κάνει τόσο ειδική. Είναι ο σκληροπυρηνικός χαρακτήρας της και οι θυσίες που απαιτεί από τον ιδιοκτήτη. Όλα όμως γίνονται ώστε η κορυφαία Mustang της ιστορίας να είναι η ταχύτερη αλλά και να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό