15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ford: Τα αυτοκίνητα μας θα βγαίνουν σύντομα μόνα τους από τη γραμμή συναρμολόγησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Για περισσότερα από 100 χρόνια, όταν ολοκληρώνεται η συναρμολόγηση ενός αυτοκινήτου της Ford στα εργοστάσια της ανά τον κόσμο, υπάρχει κάποιος τεχνικός της στο τιμόνι, ώστε να το σταθμεύσει στο χώρο αναμονής, ώστε να είναι έτοιμο για παραλαβή και παράδοση οδικώς, σιδηροδρομικώς και με πλοία. Φαίνεται, όμως, ότι αυτό θα μπορούσε σύντομα να αλλάξει.

Η Ford δοκιμάζει εδώ και αρκετά χρόνια μια τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης με τεχνητή νοημοσύνης (AI), σχεδιασμένη να κάνει τη διαδικασία πιο αποτελεσματική. Για το εν λόγω project, τα οχήματα όχι μόνο βγαίνουν μόνα τους από τη γραμμή συναρμολόγησης, αλλά κινούνται επίσης αυτόνομα στους σταθμούς τελικών δοκιμών και αυτοφορτίζονται πριν σταθμεύσουν έτοιμα για παράδοση στους πελάτες.

Το E-Self project αποτελεί μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών της Ford, καθώς η τελευταία προετοιμάζει και εκσυγχρονίζει το εργοστάσιο της στην Κολωνία της Γερμανίας -με επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων- εκεί όπου θα γίνεται από φέτος η παραγωγή των ηλεκτρικών της οχημάτων.

Το project χρησιμοποιεί πρωτόκολλο επικοινωνίας από το όχημα στις υποδομές (Vehicle-to-infrastructure, V2I) για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των οχημάτων. Οι αισθητήρες που βρίσκονται γύρω από το εργοστάσιο μπορούν να αναγνωρίσουν κινδύνους στη πορεία του οχήματος, όπως ένα άτομο ή ένα άλλο αυτοκίνητο, με τα τελευταία να επιβραδύνονται ή να ακινητοποιούνται ανάλογα με τις ανάγκες.

Τα παραπάνω ισχύουν για όλα τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας, ηλεκτρικό χειρόφρενοκαι υποβοήθηση διεύθυνσης. Το μόνο που χρειάζεται επιπλέον είναι μια έξυπνη μονάδα επικοινωνίας για να καταστεί δυνατή η αλληλεπίδραση με την υποδομή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό