17.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ford και GM. Μέτρα λιτότητας και μειώσεις μισθών λόγω κορωνοϊού

Ειδήσεις Ελλάδα

Η General Motors έχει ανακοινώσει πως θα αντλήσει περίπου 16 δισ. δολάρια από τις πιστωτικές της διευκολύνσεις, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητα εξαιτίας της αύξησης της επίδρασης της πανδημίας στις δραστηριότητες της, ενώ η Ford άντλησε 15,4 δισ. δολάρια από υφιστάμενη γραμμή πίστωσης για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των εργοστασίων της παγκοσμίως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι δύο αμερικάνικες εταιρίες ανακοίνωσαν μια σειρά μέτρων με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας τους, που πλήττεται σοβαρά από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Η Ford που έχει στόχο την επανέναρξη της παραγωγής της τον επόμενο μήνα, μειώνει τα λειτουργικά της κόστη και ανάμεσα στα μέτρα είναι και η προσωρινή μείωση των μισθών των 300 κορυφαίων εκτελεστικών διευθυντών της από 20% έως 50% για τουλάχιστον πέντε μήνες, αρχής γενομένης από την 1η Μαΐου. Ο πρόεδρος της Ford, Bill Ford Jr. δεν θα λάβει ούτε ένα δολάριο από τον μισθό του τους επόμενους πέντε μήνες, ενώ ο CEO της εταιρίας Jim Hackett, ο COO Jim Farley και ο CFO Tim Stone θα πάρουν το 50% του μισθού τους, τους επόμενους πέντε μήνες. Η Ford λέει πως οι μισθοί των στελεχών που δεν θα δοθούν το διάστημα αυτό, θα τους δοθούν κάποια στιγμή στο μέλλον.
Η GM από την πλευρά της, προγραμματίζει την επ’ αόριστο αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων της, ενώ μειώνει προσωρινά το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων της κατά 20%, των στελεχών της κατά 25% και των υψηλόβαθμων διευθυντικών στελεχών της κατά 30%, από την 1 Απριλίου. Παράλληλα, η GM προχωρεί στην αναστολή της υλοποίησης κάποιων μελλοντικών προγραμμάτων εργασίας, στη μείωση των προϋπολογισμών μάρκετινγκ, ενώ λαμβάνονται και εκατοντάδες άλλα μέτρα λιτότητας.
6.500 υπάλληλοι της GM που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, θα πάρουν το 75% του μισθού τους. Και η GM ξεκαθάρισε πως τα χρήματα που δεν θα δοθούν το διάστημα αυτό στους υπαλλήλους και στα στελέχη της, θα τους δοθούν μέχρι το αργότερο στις 15 Μαρτίου του 2021.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό