19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Folli Follie – Τζ. Κουτσολιούτσος: Θέλω να αποζημιώσω τους μετόχους

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πρόθεση του να αποζημιώσει με χρήματα από την προσωπική του περιουσία, που είναι δεσμευμένα και ανέρχονται περίπου σε 4,1 εκατομμύρια ευρώ, διατύπωσε σήμερα ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος λίγο πριν κλείσει την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας και παραδώσει τη…σκυτάλη στη μητέρα του Καίτη Κουτσολιούτσου.

«Δημιουργήσαμε κάτι που εγώ ξεκίνησα σαν χόμπι παρασύροντας ή καλύτερα πείθοντας και το σύζυγο μου. Τον παρότρυνα -γιατί είχε το επιχειρείν που έτρεχε μπροστά- να φύγει από την οικογενειακή επιχείρηση και να φτιάξουμε κάτι δικό μας. Και φτάσαμε τα βραχιολάκια μας να τα μιμηθεί η Hermes», είπε η κατηγορούμενη υποστηρίζοντας ότι ο δικός της ρόλος σταματούσε στον έλεγχο της αισθητικής των καταστημάτων του Ομίλου και δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη ή γνώση των οικονομικών δεδομένων της Folli Follie.

«Δεν πίστευα ότι θα φτάναμε σε αυτή τη θέση, είχα τυφλή εμπιστοσύνη στον σύζυγό μου»

«Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω πραγματικά αυτή την ιστορία την έμαθα αυτά τα δύο χρόνια, την έμαθα από τα δικαστήρια και στην Κίνα από την έκθεση Αλβάρεζ που έλεγε για πλαστά και μου έπεσε το σαγόνι» είπε απευθυνόμενη στο δικαστήριο που σε λίγο καιρό θα εκδώσει την ετυμηγορία του για την πολύκροτης αυτή υπόθεση.

Η Καίτη Κουτσολιούτσου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το γιο της με τον οποίο μοιράζονται σήμερα το ίδιο εδώλιο εκφράζοντας τη λύπη της που έφτασε στο σημείο να οδηγηθεί στη φυλακή. «Ο γιος μου είναι άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και υπεράνω των χρημάτων. Βοήθησε παρά πολύ. Δεν είχαμε δίψα για το χρήμα. Λυπούμαι που τον φέραμε σε αυτή την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το σύζυγο της, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ανέφερε: «Εγώ τα έμαθα στη συνέχεια, στα δικαστήριο. Δεν πίστευα ότι θα φτάναμε ποτέ σε αυτή τη θέση. Του είχα τυφλή εμπιστοσύνη. Όποτε είχαμε δυσκολία, το μυαλό του έβρισκε τη λύση για να πάμε παραπάνω».

Πρόεδρος: Ήσασταν αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος. Η ιδιότητα αυτή σε συνδυασμό με τη σύνδεση που έχετε με τους δύο πρώτους κατηγορούμενους, σας δημιουργεί μια ευθύνη. Είστε σε αυτή τη θέση γιατί έχετε θέση ευθύνης στο ΔΣ. Την αναλάβατε με το σύζυγο σας, ερήμην σας; Πως βρεθήκατε αντιπρόεδρος;

Κατηγορουμένη: Το 2011 με έβαλαν γιατί σε κάποια συνάντηση μου είχαν πει ότι δεν έχω δουλειά να μιλήσω γιατί είμαι art director. Μετά από αυτό ο σύζυγος μου με έβαλε, γιατί το βρήκε προσβλητικό, χωρίς εγώ να καταλάβω την ευθύνη αυτή. Και αυτός πιστεύω το έκανε χωρίς να σκεφτεί τις ευθύνες του τίτλου.

«Θέλω να αποζημιώσω τους μετόχους – Τα χρήματά μου είναι δεσμευμένα»

Νωρίτερα, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ολοκληρώνοντας την απολογία του, εξέφρασε την πρόθεση του να προχωρήσεις στην αποζημίωση των μετόχων της Folli-Follie με την προσωπική του περιουσία, η οποία ωστόσο είναι σήμερα δεσμευμένη.

«Ηθικά αισθάνομαι πολύ άσχημα όπως γίνανε τα πράγματα. Και αισθάνομαι άσχημα και για την επόμενη ημέρα. Η εταιρεία θα μπορούσε να προχωρήσει και να είναι στο Χρηματιστήριο» είπε ο κατηγορούμενος υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει επενδυτές ή μετόχους.

Εισαγγελέας: Υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι;

Κατηγορούμενος: Πάλεψα πραγματικά. Αυτή τη στιγμή έχω ένα λογαριασμό με τη μισθοδοσία μου και είχα κάποια αμοιβαία. Θέλω να κάνω αίτηση να αποζημιωθούν οι μέτοχοι….

Εισαγγελέας: Έχετε κάποια περιουσιακά στοιχεία;

Κατηγορούμενος: Είναι δεσμευμένα. Είναι 4.100. 000 ευρώ. Υπάρχουν και θέλω να αποζημιωθούν όχι μόνο όσοι παρίστανται στη δίκη αλλά και όσοι έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια.

Συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας: Τι έφταιξε γιατί τα πράγματα πήγαν στραβά;

Κατηγορούμενος: Έχω απαντήσει. Ο πατέρας μου ομολόγησε το εύρος αυτής της «ωραιοποίησης» και εγώ εξήγησα πως εγκλωβίστηκα σε αυτή κατάσταση. Δεν είχα ποτέ πρόθεση να εξαπάτησω.

Η δίκη συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα με τις απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων .

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό