20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Foldable iPhone; Όχι ακόμα, λόγω προβλημάτων στην οθόνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Φαίνεται ότι οι φίλοι της Apple θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο για ένα αναδιπλούμενο iPhone. Σύμφωνα με νέες φήμες από την Κίνα, η Apple έχει αναστείλει τα σχέδιά της για ένα foldable smartphone, αφού τα υπάρχοντα δείγματα οθόνης απέτυχαν να ανταποκριθούν στα αυστηρά πρότυπα ποιότητας της εταιρείας.

Η Apple διερευνά την τεχνολογία αναδιπλούμενων οθονών εδώ και αρκετά χρόνια στο πλαίσιο της έρευνάς της για νέες μορφές συσκευών. Τα πρώτα πρωτότυπα περιλάμβαναν iPhone που διπλώνονταν προς τα μέσα (clamshell). Η Samsung, βασικός προμηθευτής της Apple, παρείχε τα πρώτα δείγματα αναδιπλούμενων οθονών στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας δοκιμών.

Ωστόσο, πρόσφατες φήμες αναφέρουν ότι η Apple δεν έμεινε ικανοποιημένη από την ανθεκτικότητα των panels της Samsung. Πηγές λένε ότι μετά από λίγες μόλις ημέρες δοκιμών υπό τις εργαστηριακές συνθήκες της Apple, τα iPhone με τις αναδιπλούμενες οθόνες άρχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα, όπως το ράγισμα της οθόνης.

Ως αποτέλεσμα, η Apple φέρεται να έχει διακόψει την περαιτέρω ανάπτυξη ενός αναδιπλούμενου iPhone για το προσεχές μέλλον. Η εταιρεία δεν θα σπεύσει να βγάλει ένα αναδιπλούμενο στην αγορά μέχρι η τεχνολογία οθόνης να μπορεί να περάσει με συνέπεια τις δοκιμές της.

Αυτό συμφωνεί με προηγούμενες αναφορές που έλεγαν ότι ένα foldable iPhone δεν προβλεπόταν πριν από το 2024 ή το 2025 το νωρίτερο. Σύμφωνα με την εταιρεία Display Supply Chain Consultants που δραστηριοποιείται στον τομέα των οθονών, η Apple “φαίνεται να μην βιάζεται να εισέλθει στην αγορά των αναδιπλούμενων smartphones και ίσως χρειαστεί ακόμη και περισσότερο χρόνο από το 2025”.

Οι φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple εξακολουθεί να ενδιαφέρεται περισσότερο για ένα foldable iPad, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει έναν παχύτερο σχεδιασμό που θα ήταν πιο κατάλληλος για να αντέξει τις καταπονήσεις της αναδίπλωσης σε σύγκριση με ένα τηλέφωνο σε μέγεθος τσέπης.

Προηγούμενες αναφορές έδειξαν ότι θα μπορούσε να είναι ένα laptop με πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους όταν διπλώνεται και μια εξωτερική οθόνη όταν ξεδιπλώνεται, καθιστώντας το προϊόν διπλής χρήσης.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό