27.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Final Four: Έφτασε η μεγάλη ώρα – Απόψε οι σπουδαίοι ημιτελικοί για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό

Ειδήσεις Ελλάδα

Final Four: Η προσμονή τελείωσε με τις ελληνικές ομάδες να φτάνουν στο σημείο για το οποία έδωσαν «μάχη» όλη τη σεζόν – Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε, απέναντι στη Ρεάλ ο Ολυμπιακός στο Βερολίνο.

7
SHARES

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου πέρασαν οκτώ μήνες. Γεμάτοι χαρές και λύπες, γεμάτοι προσπάθεια, ιδρώτα και τελικά επιτυχία. Μέχρι την επόμενη φυσικά… Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός είναι στο Final Four και απόψε καλούνται να σταθούν στο ύψος τους για να προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου. Μετατρέποντας την Euroleague σε ελληνική υπόθεση.

Οι Αθηναίοι και οι Πειραιώτες θα κοντραριστούν με Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, στους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης. Σπουδαία παιχνίδια στα οποία δε χωρούν προγνωστικά. Σε ένα απ’ τα πιο αμφίρροπα Final Four της ιστορίας.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι και το πόσοι φίλαθλοι κάθε ομάδας θα βρίσκονται στην εξέδρα. Οι εκτιμήσεις ξένων ΜΜΕ κάνουν λόγο για 9.000 Έλληνες στην Uber Arena. Απ’ την άλλη αρκετά απ’ τα εισιτήρια που δεν έχει ξεκαθαρίσει το που κατέληξαν, φέρεται να έχουν βρεθεί σε χέρια Τούρκων, οι οποίοι είναι ισχυρή και μεγάλη κοινότητα στη Γερμανία.

Ο πρώτος ημιτελικός μάλιστα, μετατράπηκε σε πραγματικό ντέρμπι μετά την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά των Τούρκων προς την αποστολή του Παναθηναϊκού AKTOR και ειδικά απέναντι στον Εργκίν Αταμάν. Στις 19:00 οι «πράσινοι» θα παίξουν με την Φενέρμπαχτσε. Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, αν και η ελληνική πλευρά έχει τον Σλούκα και τον Χουάντσο με πολλές χαμένες προπονήσεις.

Οι δύο ομάδες στην regular season είχαν από μία νίκη και ουσιαστικά με ίδια εικόνα ανωτερότητας για κάθε μία σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Οι Τούρκοι με τον Γιασικεβίτσιους έχουν ανεβάσει σημαντικά την απόδοσή τους, με κορυφαίο τον Νικ Καλάθη ο οποίος τους οδήγησε στο Final Four «σπάζοντας» την έδρα της Μονακό.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε σε Final Four μετά από 12 χρόνια και είναι απίστευτα… διψασμένος για την κορυφαία διάκριση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Στις 22:00 θα «πέσει» στη «μάχη» και ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» σε μια επανάληψη του περυσινού τελικού, θέλουν τη δική τους εκδίκηση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Πειραιώτες έχοντας αποκλείσει την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας, ψάχνουν το χαρακτηρισμό του… ισπανοκτόνου στην φετινή Euroleague. Φυσικά το έργο τους μόνο εύκολο δεν είναι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό. Με το συγκεκριμένο «όπλο», αλλά και την καλή κατάσταση που είναι η ομάδα του τον τελευταίο καιρό, θέλει να σταματήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στηριζόμενος στην σκληράδα και την άμυνα που μπορεί να «χαλάσει» το μυαλό της «βασίλισσας».

Οι Ισπανοί απ’ την άλλη δεν έχουν τον Γκάμπριελ Ντεκ που τραυματίστηκε σοβαρά πριν λίγο καιρό. Έχουν όμως τη συνοχή και την εξαιρετική regular season που έκαναν, με αποτέλεσμα σχεδόν… σβηστά από ένα σημείο και μετά να πάρουν την πρώτη θέση. Μια… κατάρα που θέλουν να «σπάσουν», καθώς ποτέ ομάδα που βγήκε πρώτη δεν κατέκτησε την διοργάνωση.

Στα συν για τον Ολυμπιακό και η υποστήριξη απ’ την εξέδρα καθώς συγκριτικά με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπάρχει συζήτηση αναφορικά με το ποιος θα έχει την υποστήριξη και θα κερδίσει τη «μάχη» αυτή.

Οι μεγάλοι ημιτελικού Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού θα μεταδοθούν από το Novasports Prime.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό