29 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Fiat – Ηλεκτρικά Panda και Punto εντός του 2023;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Fiat θα διεκδικούσε τον τίτλο της πιο… παραμελημένης μάρκας της Stellantis αν δεν υπήρχε η Lancia, έχοντας μία τρομερά ελλιπή και απαρχαιωμένη γκάμα μοντέλων στην Ευρώπη. Η ιταλική εταιρία μάχεται για την προσοχή του κόσμου με το 500 που κρατάει όσο μπορεί το οχυρό και δευτερευόντως με το Panda που έχει επιβαρυνθεί από τα 12 ολόκληρα χρόνια κυκλοφορίας στην αγορά! Φυσικά υπάρχουν και άλλα μοντέλα αλλά ρεαλιστικά, αυτά απλά συμπληρώνουν τα κενά χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις. Με την Stellantis αυτό θα αλλάξει όμως, αφού ήδη από την παρουσίαση του μεσοπρόθεσμου πλάνου, οι οπαδοί της Fiat διαπίστωσαν ότι έχουν κάποια μοντέλα να περιμένουν. Κάποια μοντέλα που όλοι ελπίζουμε να προσφέρουν ουσιαστικές εναλλακτικές στην… σχεδόν ερημωμένη κατηγορία των προσιτών ηλεκτρικών.

Ένα από τα μοντέλα που περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε είναι το νέο Punto για το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμα απολύτως τίποτα πέραν του γεγονότος ότι θα λανσαριστεί κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον στην αγορά. Τώρα, μαθαίνουμε ότι εκτός από το Punto, η Fiat ετοιμάζει και ένα νέο Panda, αν και ο επικεφαλής της Sellantis, Carlos Tavares, απέφυγε να ονοματίσει τα δύο νέα Fiat για τα οποία έκανε λόγο στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2022. Αυτό που ακούγεται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή πάντως, είναι ότι το νέο μοντέλο (Panda) αναμένεται να κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Tychy της Πολωνίας, όπου κατασκευάζεται επίσης το ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό Jeep Avenger και να χρησιμοποιεί την ίδια, eCMP αρχιτεκτονική με αυτό. Το Avenger θα είναι διαθέσιμο σε κάποιες αγορές και με κινητήρες εσωτερικής καύσης οπότε το ίδιο θα μπορούσε να συμβαίνει και με το νέο Panda αν τελικά οι φήμες επιβεβαιωθούν.

Για να δούμε λοιπόν τι μπορεί να κάνει η Fiat κατά την μετάβαση της στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Το Centoventi Concept του 2019 ήταν ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής που σίγουρα θα προσφέρει αρκετά στα μελλοντικά μοντέλα της ιταλικής μάρκας αλλά ο κόσμος και η ίδια η Fiat χρειάζονται νέα αυτοκίνητα στις εκθέσεις. Μικρά, προσιτά αυτοκίνητα που διαχρονικά είναι η ειδικότητα της μάρκας και απουσιάζουν από την αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό