20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ferrari 499P Modificata – Για να νιώσεις όπως οι νικητές στο Le Mans!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας από τους πλέον πολυαναμενόμενους αγώνες φέτος ήταν οι 24 ώρες του Le Mans. Ένας ούτως ή άλλως εξαιρετικά δημοφιλής αγώνας ως η κορωνίδα των αγώνων αντοχής αλλά φέτος ακόμα περισσότερο καθώς γιόρταζε την εκατονταετηρίδα του και σαν να μην έφτανε αυτό, είχε περισσότερους κατασκευαστές από ποτέ στην σύγχρονη ιστορία του να μάχονται για τη νίκη. Το παραμύθι ολοκληρώθηκε με τον θρίαμβο της Ferrari που είδε την 499P με το νούμερο 51 να παίρνει πρώτη τη σημαία του τερματισμού κι όπως νόμιζε ότι η ιταλική εταιρία δεν θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτή την επιτυχία, μάλλον δεν γνωρίζει τι εστί Ferrari.

Τέσσερις μήνες μετά την ιστορική νίκη της και μερικές ημέρες πριν τον τελευταίο αγώνα της σεζόν του World Endurance Championship, η Ferrari παρουσίασε μία έκδοση της 499P που θα επιτρέψει σε λίγους, εξαιρετικούς πελάτες της να νιώσουν όπως οι James Calado, Antonio Giovinazzi και Alessandro Pier Guidi. Ένα αυτοκίνητο εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, αποκλειστικά για την πίστα αλλά χωρίς να περιορίζεται από κάποιο… ενοχλητικό σετ κανονισμών και άρα απελευθερωμένο να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του αλλά ταυτόχρονα, να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικό στον χρήστη καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών του δεν θα είναι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων. Αυτό το αυτοκίνητο είναι η 499P Modificata.

Στην καρδιά της νέας δημιουργίας του προγράμματος “Sport Prototipi Clienti” της Ferrari είναι το ίδιο κινητήριο σύνολο που κατέκτησε τη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans φέτος. Ένα κινητήριο σύνολο που αποτελείται από έναν twin-turbo V6 με περιεχόμενη γωνία 120ο και χωρητικότητα 3.0 λίτρων που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και χωρίς τις… αλυσίδες της FIA είναι όχι μόνο ισχυρότερο αλλά και ελαφρύτερο από το σύνολο της αγωνιστικής 499P. Για την ακρίβεια, είναι ικανό για 870 ίππους με τους 163 από αυτούς να είναι διαθέσιμοι στον οδηγό για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσω του συστήματος “Push to Pass” που ενεργοποιείται από τον οδηγό με ένα κουμπί στο πίσω μέρος του τιμονιού και διαρκεί για 7 δευτερόλεπτα ανά ενεργοποίηση. Ο αριθμός των ενεργοποιήσεων ανά γύρο εξαρτάται από την πίστα και την ισορροπία της ενέργειας της μπαταρίας αλλά ακόμα και έτσι, 707 ίπποι δεν είναι λίγοι και ούτως ή άλλως, η 499P Modificata ξεδιπλώνει τις αρετές της περισσότερο στις στροφές παρά στην ευθεία…

Εκεί διαπρέπουν το ανθρακονημάτινο monocoque πλαίσιο, η προηγμένη push-rod ανάρτηση αλά-F1 και το σοφιστικέ brake-by-wire σύστημα πέδησης σε συνδυασμό με τα ελαστικά που εξέλιξε η Pirelli ειδικά για την συγκεκριμένη εφαρμογή ώστε να ζεσταίνονται γρήγορα και να παρέχουν σταθερή απόδοση σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν όλα αυτά δεν αρκούν για την απόλυτη εμπειρία οδήγησης πρωτότυπου επιπέδου “Hypercar” κατηγορίας, τότε το σπαρτιατικό εσωτερικό που διανθίζεται από πληθώρα κουμπιών και διακοπτών σίγουρα βάζει το κερασάκι στην τούρτα για εκείνους τους εκλεκτούς που θα βρεθούν πίσω από τα χειριστήρια.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η τιμή της Ferrari 499P Modificata είναι 5.1 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων και με αυτά, ο εκάστοτε τυχερός αποκτά πρόσβαση σε 9 διαφορετικά events που θα διοργανώσει η ίδια η Ferrari κάθε χρόνο για τα επόμενα δύο χρόνια. Αν ο ιδιοκτήτης θέλει να προσθέσει κάποια συγκεκριμένη πίστα εκτός προγράμματος, μπορεί να το κάνει με την ανάλογη χρέωση. Με λίγα λόγια, τα 5.1 εκατομμύρια είναι το ενοικιαστήριο που συμφωνείται μεταξύ πελάτη και Ferrari όχι μόνο για το αυτοκίνητο αλλά για ολόκληρη την εμπειρία, έστω και αν αυτή η εμπειρία διαρκεί μόνο δύο χρόνια. Στο κάτω-κάτω, αυτή είναι η Ferrari και σε όποιον αρέσει. Πάντοτε με αυτή τη λογική λειτουργούσε και δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα αυτό!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό