20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

F1 – Φερστάπεν: «H McLaren ήταν και πάλι γρήγορη, έπρεπε να πιέσω ορισμένες στιγμές»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο 26χρονος Ολλανδός σημείωσε την 49η νίκη του στη Formula 1, μία ημέρα μετά την κατάκτηση του τρίτου παγκόσμιου τίτλου του.

Η σύγκρουση των Χάμιλτον-Ράσελ στην πρώτη στροφή του Grand Prix Κατάρ έκρινε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση του αγώνα στην πίστα του Λουσέιλ. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Μαξ Φερστάπεν δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, φθάνοντας σε μία ακόμα νίκη. Ήταν η 14η φετινή σε 17 αγώνες και 49η στην καριέρα του Ολλανδού της Red Bull Racing.

«Όλα κρίθηκαν στο πρώτο stint. Μετά μπόρεσα να διαχειριστώ το ρυθμό μου ώστε να βεβαιωθώ ότι τα ελαστικά μου ήταν στο ιδανικό παράθυρο απόδοσης», δήλωσε ο Φερστάπεν μετά το τέλος του αγώνα. «Οι δύο McLaren ήταν και σήμερα γρήγορες, έπρεπε να πιέσω σε ορισμένα σημεία. Ήταν ένας από τους πέντε πιο δύσκολους αγώνες της καριέρας μου από πλευράς συνθηκών».

Ο Ολλανδός ρωτήθηκε από τον Ντέιβιντ Κούλθαρντ πώς θα γιορτάσει τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο που κατέκτησε στον αγώνα σπριντ του Σαββάτου. «Θα το διασκεδάσουμε με μέτρο, υπάρχουν ακόμα ορισμένοι αγώνες τους οποίους θέλουμε να νικήσουμε».

Σχετικά με το ότι τα τουλάχιστον τρία pit stop που ήταν υποχρεωτικά στον αγώνα επέτρεψαν στους οδηγούς να κινούνται σε γρήγορους ρυθμούς, ο Φερστάπεν απάντησε: «Προτιμώ να πιέζω όσο μπορώ με κάθε σετ ελαστικών που έχω στη διάθεσή μου. Σχεδιάζουμε μονοθέσια που να είναι “φιλικά” με τα ελαστικά, οπότε σήμερα δεν μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε πλήρως. Θα δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε στο μέλλον».

A CHAMPIONSSS DRIVE 👑 @Max33Verstappen WINSSS the #QatarGP 🇶🇦 pic.twitter.com/3wwOE1PkzU

— Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) October 8, 2023

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό