19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

F1: Ρεκόρ κερδών το 2023 με κορυφαία αποτελέσματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Formula 1 εκτόξευσε τα κέρδη της σε νέα ύψη – Κρίσιμος ο ρόλος του GP στο Λας Βέγκας.

Το οικονομικό τοπίο της Formula 1 έλαμψε ακόμα πιο φωτεινά το 2023, καθώς ο οργανισμός κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων και των κερδών του, εν μέρει χάρη στην προσθήκη του πολυαναμενόμενου Grand Prix στο Λας Βέγκας. Το έτος αυτό είδε τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 25% από 2.573 δισεκατομμύρια δολάρια (2.367 δισεκατομμύρια ευρώ) στα 3.222 δισεκατομμύρια δολάρια (2.964 δισεκατομμύρια ευρώ), ενώ τα λειτουργικά κέρδη εκτινάχθηκαν κατά 64% από 239 εκατομμύρια δολάρια (220 εκατομμύρια ευρώ) σε 392 εκατομμύρια δολάρια (361 εκατομμύρια ευρώ).

Η προσθήκη του Grand Prix του Λας Βέγκας, μαζί με άλλες αλλαγές στο ημερολόγιο των αγώνων, ενίσχυσε σημαντικά τα έσοδα από την προώθηση των αγώνων, κυρίως μέσω των εισιτηρίων και των συμβολαίων που προέκυψαν. Ειδικότερα, τα έσοδα από την προώθηση των αγώνων και τις χορηγίες αυξήθηκαν χάρη στην επιτυχημένη διοργάνωση του Grand Prix του Λας Βέγκας, την προσθήκη νέων χορηγών και την αύξηση των εσόδων από τους υπάρχοντες.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Η Liberty Media, η μητρική εταιρεία της Formula 1, τόνισε τον σημαντικό αντίκτυπο που είχε ο αγώνας στο Λας Βέγκας, ειδικά στο τελευταίο τρίμηνο, υπογραμμίζοντας την επιτυχία της διοργάνωσης. Αναγνώρισε επίσης τη μείωση των κόστους μεταφοράς, αλλά και την αύξηση των εξόδων που σχετίζονται με τη διοργάνωση του εν λόγω αγώνα, περιλαμβάνοντας το υψηλότερο κόστος φιλοξενίας λόγω της αυξημένης προσέλευσης στο Paddock Club.

Ο CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, επισήμανε την επιτυχία του 2023 όχι μόνο σε οικονομικούς όρους αλλά και στην αύξηση της αλληλεπίδρασης σε όλες τις πλατφόρμες, με ρεκόρ προσέλευσης και συνεχή ανάπτυξη του ακροατηρίου, ιδίως στην αμερικανική αγορά και μεταξύ μικρότερων ηλικιών και γυναικών. Τόνισε επίσης τη σημασία των πρωτοβουλιών βιωσιμότητας και την ανυπομονησία για την επόμενη σεζόν, με στόχο την περαιτέρω σύσφιγξη της σχέσης με τους φίλους της F1 και την αξιοποίηση των εμπορικών συνεργασιών.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό