18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

F1 – Ο Φερστάπεν κυνηγάει πλέον μόνο τους επτάκις πρωταθλητές

Ειδήσεις Ελλάδα

Το φινάλε της αγωνιστικής σεζόν του 2023 έφερε ένα ακόμα ορόσημο για τον οδηγό της Red Bull Racing.

Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2023, ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε συνολικά 19 νίκες (σε 22 Grand Prix). Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ επιτυχιών σε μία μόνο σεζόν. Όμως αυτή η συγκομιδή, βοήθησε τον Ολλανδό να κερδίσει έδαφος και σε άλλη μία κατηγορία.

Ο λόγος για την κατάταξη των οδηγών με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εκεί λοιπόν φέτος ο τρεις πλέον φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε πολύ έδαφος.

Όταν εκκίνησε στο Μπαχρέιν τον περασμένο Μάρτιο, είχε 35 επιτυχίες στο ενεργητικό του αλλά κερδίζοντας συνεχώς μέσα στο 2023, κέρδιζε συνεχώς και έδαφος.

Με τη νίκη στο Grand Prix Βραζιλίας που έγινε στο Σάο Πάολο, ο οδηγός της Red Bull Racing «προσπέρασε» τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, τον Αλέν Προστ! Ο «Κύριος Καθηγητής» είχε σταματήσει στις 51.

Στο φινάλε του Άμπου Ντάμπι, ο Φερστάπεν «προσπέρασε» έναν άλλον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή – τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός έχει πετύχει 53 νίκες στο σπορ.

Και τώρα, ο Ολλανδός έχει μπροστά του μόνο τους επτάκις παγκόσμιους πρωταθλητές της Formula 1: τον Μίκαελ Σουμάχερ που σταμάτησε στις 91 νίκες και τον Λιούις Χάμιλτον που έχει 103.

Μόνο που ο Βρετανός παραμένει εν ενεργεία και μάλιστα έχει μπροστά του τουλάχιστον άλλες δύο σεζόν στην F1, όπου το πιθανότερο είναι να διευρύνει το ρεκόρ του.

Φωτογραφίες: Red Bull Content PoolΓράφημα: Twitter/Formula1

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό